O noua specie de insecte a fost descoperita pe Flickr

Scris de

Credeati ca internetul e pierdere de vreme? Entomologul Shaun Winterton a identificat o noua specie de insecte uitandu-se prin galeriile postate pe Flickr de catre un fotograf.

Pe numele sau Guek Hock Ping, acesta a facut imaginile respective anul trecut in luna mai, in Malaezia. Entomologul nu a recunoscut semnele distinctive de albastru si negru, asa ca a trimis linkul catre colegii sai. Dupa ce acestia nu au reusit sa identifice insecta, Winterton a fost convins ca specimentul provine dintr-o specie necunoscuta. El l-a contactat pe Guek, insa acesta nu avea niciun fel de informatie suplimentara despre animal – pur si simplu a realizat fotografia, dupa care a lasat insecta sa zboare.

Un an mai tarziu, Guek l-a contactat pe Winterton dupa ce a ajuns iarasi in aceeasi zona unde imaginile originale au fost facute. Acolo a reusit sa dea din nou de creatura si a capturat una. Pe urma, Winterton a aranjat ca insecta sa fie trimisa lui Steve Brooks, un entomolog de la Muzeul National de Istorie Naturala din Londra. Acesta a confirmat ca specimenul apartine unei noi specii. In fapt, el a gasit un exemplar asemanator in colectia muzeului ce ramasese neclasificat de zeci de ani.

Specia a fost botezata “Semachrysa jade”, dupa fata lui Winterton. Descoperirea a aparut in numarul din aceasta luna a jurnalului stiintific ZooKeys. Acesta mentioneaza ca descoperirea online apartine atat lui Winterton, cat si lui Guek si Brooks.

Descoperirea vine dupa ce anterior s-au descoperit situri arheologice prin Google Earth iar gamerii au ajutat la cercetarile impotriva SIDA decriptand o serie de enzime in doar cateva saptamani, dupa ce specialistii au incercat inutil asta timp de zece de ani.

Sa mai zica cineva ceva!…

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. cartusel says:

    e de mancare?:)))

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.