Pasarea cu aripi-record are dinti in cioc

Scris de

O pasare-gigant, cu anvergura aripilor de peste 5,2 metri, traia acum 5 milioane de ani, atunci cand primii stramosi ai omului abia incepeau sa se diferentieze de maimute.

Numita Pelagornis chilensis, pasarea detine recordul mondial la anvergura aripilor si prezinta un cioc plin cu… dinti. Ascensiunea speciei a inceput de acum 10 milioane de ani si s-a sfarsit atunci cand ultimele specimene au disparut in urma cu 5 milioane de ani.
Dintii din ciocurile lungi erau folositi pentru a retine mai bune prada, care era constituita din pesti si caracatite. Fosilele sale au fost descoperite in Chile.
Ramasite ale pasarilor gigantice au fost gasite pe toate continentele dar acestea nu s-au pastrat bine din cauza conditiilor si a fragilitatii oaselor. Specimentul din Chile are 70% din schelet complet.

Anterior, cea mai mare pasare din lume era considerata vulturul Argentavis magnificens, care traia acum 6 milioane de ani in Argentina. Anvergura aripilor sale ar ajunge la 6,2 metri, totusi fosilele gasite nu sunt atat de bogate precum al zburatoarei chiliene.

Sursa: Science Daily
Sursa foto: Science Daily

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.