Revolutionar: drumul care iti incarca masina

Scris de

Un grup de cercetatori niponi de la Universitatea Toyohashi a reusit transmita electricitate prin 10 centimetri de beton, aprinzand un bec incandescent dupa ce, in prealabil, curentul trecuse si printr-un cauciuc modificat.

In timpul demonstratiei, echipa a trimis 50-60 de watti de energie. Chiar daca performanta in sine este extraordinara insa in spatele experimentului se afla un gand mai mare: transmiterea de energie direct din strazi si autostrazi catre masinile electrice, fara a fi nevoie de baterii voluminoase, fara a fi necesara “incarcarea” masinii la priza si fara a fi necesare metale rare pentru a realiza echipamentele.
Cu toate acestea, Takashi Ohira, care conduce grupul de oameni de stiinta, a spus ca este necesar sa se poata transmite de 100 de ori mai multa electricitate pentru ca masura sa fie efectiva. Chiar daca vor mai trece cativa ani pana sa vedem tehnologia pe drumuri, la modul in care avanseaza cercetarea acum va fi mai aproape decat credem.

Acum tot ce trebuie e sa construim drumuri… Abia astept sa vedem carute electrice prin hartoapele de la tara!

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] idei asemanatoare au mai fost demonstrate de mai multe ori in ultima vreme tehnologii care sa incarce masinile direct din drumul pe care […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.