Sistem de detectare a armelor de calibru mic pentru elicoptere

Scris de

Esti pilotul unui elicopter de razboi si zbori in teritoriul inamic. Deodata iti dai seama ca esti atacat de la sol cu arme de calibru mic. Nu stii insa incotro sa manevrezi pentru a te eschiva sau cum sa contraataci deoarece nu ai idee de unde se trage. Acum, aceste probleme vor fi mai usor de rezolvat pentru pilotii elicopterelor dotate cu noul sistem de localizare a atacurilor cu arme de calibru mic, HALTT (Helicopter Alert and Threat Termination), dezvoltat de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) din SUA. Acesta poate localiza exact pozitia atacatorului cu ajutorul unor senzori care detecteaza semnatura acustica a zgomotului produs de arma folosita de acesta.

Un prototip al HALTT este testat in aceste momente. Pe viitor dispozitivele ar putea fi montate pe mai multe elicopetere care lupta in Afganistan. Majoritatea elicopterelor avansate de atac au sisteme si contramasuri prin care pot detecta si evita rachetele care vin de la sol. Pana acum insa nu exista un sistem de protectie, sa-i zicem, anti-Kalashnikov.

Sursa: Wired
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.