Traumatismul cranian creste riscul de schizofrenie

Scris de

contuzie cranianaTraumatismele suferite la cap cresc riscul de a dezvolta schizofrenie, arata un nou studiu al Royal College of Surgeons din Dublin. Rezultatele cercetarii arata ca oamenii care s-au confruntat cu leziuni traumatice ale creierului sunt de 1,6 ori mai predispusi la schizofrenie decat cei care nu s-au accidentat la cap. Riscul este crescut in special pentru cei care au cazuri de schizofrenie in familie.

Se stie ca leziunile traumatice ale creierului cresc riscul unor tulburari psihice, cum ar fi anxietatea sau modificarea personalitatii.

Cercetatorii au analizat noua studii care includeau atat participanti care suferisera leziuni ale creierului ,cat si participanti care nu avusesera contuzii craniene. Leziunile traumatice ale creierului au fost asociate cu un risc crescut de schizofrenie, iar cei care suferisera un traumatism cranian si aveau o ruda schizofrenica, erau de 2,8 ori mai vulnerabili in fata unei tulburari psihice.

Schizofrenia afecteaza sapte oameni din 1.000 peste tot in lume, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Autor: Adriana Serban

Sursa: Live Science
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.