Alianta PSD cu PSD

Scris de

PSDVictor Ponta mai acumuleaza un punct, dupa parerea mea, prin afirmatia facuta mai sus. Domnia sa pare un om cu picioarele pe pamant spre deosebire de domnul Mitrea care vrea sa duca PSD la sinucidere, printr-o alianta cu PNL. O intrare la guvernare, cu oricine, nu ar insemna altceva decat taierea gatului PSD, atat cat mai este, in coditiile unei depresiuni economice mondiale.

Domnul Ponta pare sa fi inteles acest lucru foarte bine, continuandu-si astfel jocul promitator de care vorbeam intr-o alta postare. Repet, liderul PSD are o sansa care nu va mai reveni niciodata, in ceea ce priveste reformarea partidului. In caz ca aceasta sansa va fi fructificata, PSD ar putea deveni un partid credibil si cu o ideologie adevarata, ideologie care a lipsit total pana acum de la toate partidele romanesti.

Rabdarea este un atribut care pana la urma poate da roadele cele mai consistente si Victor Ponta pare sa aiba tocmai rabdarea necesara. Cu destul de mult tact, in opinia mea, liderul PSD incepe sa faulteze brontozauri precum Iliescu si Nastase, amintind si recunoscand intr-o prima faza, probabil, ca acestia au facut greseli.

In caz ca Ponta va vrea sa-si consolideze pozitia si doctrina in partid va trebui sa treaca neaparat la devanghelizarea si dehrebenciuchizarea acestuia. Inceperea deratizarii unui cuib de sobolani nu este un joc pentru copii, dar, momentul acestei deratizari nu va fi nciodata mai bun decat acum.

Intr-o tara la marginea falimentului, mafia PSD va fi mai putin guraliva, intelegand si ei ca se vor scufunda odata cu corabia in care s-au urcat. Pretentii financiare venite in aceste timpuri de la baroni ar fi inabusite imediat de catre mass-media ostila partidului.

“Tunurile” stau acum atintite spre Basescu si PDL. Aceasta situatie poate sa-l puna pe Victor Ponta intr-o lumina favorabila, fara ca acesta sa trebuiasca sa faca vreun efort deosebit. Consecventa de care a dat dovada pana acum pare sa ajunga cu varf si indesat. Fiind in Romania eu am intotdeauna un dram de scepticism, atunci cand vad lucruri pozitive. Oricum, Ponta are o sansa imensa in ceea ce priveste infintarea primului partid modern din Romania, cu doctrina politica bine profilata. Eu sper pentru binele tarii ca aceasta sansa sa nu fie ratata.

Deratizarea PSD va atrage cu siguranta dupa sine deratizari si la celelalte clanuri, scena politica romanesca avand sansa de a se schimba astfel radical. A distruge este cel mai usor lucru din lume, oricine poate dobandi “renumele” de distrugator. Constructorul, in schimb, se  loveste intotdeauna de dificultati. Aceste dificultai pot incetini si chiar intarzia un plan maret. Constructorul dibaci va putea sa-si atinga insa  intotdeauna telul, folosindu-se de rabdare, perseverenta, profesionalism si mult tact, mai ales atunci cand e vorba de politica.

Sursa: Renne
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.