Despre

Ce e Renne

Renne.ro este o revista online care va ofera informatie actuala si de interes, prezentata intr-un mod competent. Fie ca folosim surse proprii, fie ca preluam informatii prin traducerea lor (numai de pe siteurile externe de stiri si cu notarea sursei), ne vom stradui sa facem din Renne un loc in care calitatea sa primeze inaintea altor considerente.

Ne dam silinta sa pastram standarde ridicate. Drept urmare, daca sunteti curiosi sa aflati detalii despre echipa Renne, puteti vizita pagina dedicata, care va fi schimbata odata cu trecerea timpului. Ne puteti trimite mesaje cu ajutorul paginii de contact.

Structura Renne

Siteul Renne este impartit in zece categorii principale, iar de fiecare categorie se vor ocupa oameni specializati in domeniile respective:
IT, Stiinta si tehnica, Cultura, Mass-media, Social, Economie, Politica, Divertisment, Sport, Special.

Fiecare articol, indiferent de categorie, va avea etichete personale care sa va ajute sa cititi, daca preferati, numai texte specifice unei arii restranse (stiri, opinii, interviuri, reportaje, intern, extern, s.a.m.d.). Toate articolele au etichete generale care permit urmarirea unui singur domeniu (carte, filme, auto, jocuri, etc.), fie direct, fie prin abonarea la RSS. De asemenea, periodic, veti gasi in sidebar seriale marca Renne. Sunt marcate cu eticheta Video toate articolele care contin clipuri, si cu eticheta Exclusiv toate articolele exclusive Renne. Pentru companiile care trimit comunicate de presa si pentru cei interesati in a le citi, avem eticheta comunicate.

Continutul Renne

Nu ne place plagiatul si preferam textele proprii, drept urmare am aprecia daca nu ni le-ati copia. Puteti prelua fara confirmare doar text, in limita a 250 de caractere, si cu link catre pagina aferenta. Pentru preluarea integrala a continutului (text, fotografii, clipuri video) exclusiv Renne, contactati-ne.

Principii si valori Renne

Responsabilitate – suntem responsabili de a informa corect cititorii. Renne ofera informatii neutre, neangajate politic sau economic, alese si redactate in spiritul jurnalismului civic si al cetateanului corect informat. Renne incurajeaza consumul de informatii de calitate, incercand sa se distanteze pe cat posibil de jurnalismul de tip senzational ce a pus stapanire pe aproape toata presa romaneasca.

Angajament – muncim pentru a ridica standardele de calitate, spre satisfactia cititorilor nostri. Incercam permanent sa ne autodepasim si sa ne facem datoria fata de nevoia de informare corecta a cititorilor. De aceea, pe Renne nu veti gasi bannere intruzive, care sa impiedice lectura, sau publicitate ascunsa. Toate materialele de natura publicitara vor fi marcate corespunzator si nu vom abdica, in numele castigului, de la datoria de a informa competent.

Motivatie – redactorii Renne s-au alaturat voluntar membrilor fondatori. Impreuna, formam o echipa de oameni tineri, entuziasti si cu dorinta continua de perfectionare. Suntem legati de pasiunea pentru scris si dorinta de a respecta etica si deontologia profesionala. Suntem mereu dispusi sa impartasim din experienta noastra celor interesati de jurnalism, de aceea organizam permanent stagii de practica.

Responsabilitatea, angajamentul si motivatia – acestea sunt cele trei valori pe care Renne le respecta si le promoveaza.

Dezvoltarea Renne

Public beta inseamna ca siteul poate fi vizitat de oricine, insa ca in acest timp se lucreaza la imbunatatirea sa. Ne-au fost si ne sunt de ajutor reactiile voastre, ale vizitatorilor, pentru a completa lista cu “lucruri de facut” pe care o avem acum. Renne a fost in varianta private beta intre 1 iulie si 1 septembrie 2009, cand a fost construit scheletul siteului. Varianta finala a Renne.ro a fost gata in 2011, dar o imbunatatim permanent.

Scopul Renne

Pe langa partea evidenta, de oferire a informatiilor catre public, vom pune la dispozitia redactiilor online din Romania un serviciu prin care acestea sa poata beneficia de urmatoarele facilitati:
– Preluarea de continut, sau achizitionarea drepturilor de autor pentru anumite materiale, partial sau integral: Texte, fotografii, clipuri, care sa acopere o nevoie imediata pentru un anumit segment ramas deschis din diferite motive, sau pentru dezvoltarea unei noi directii.
– Nu suntem o agentie de presa. Ceea ce inseamna ca daca vom da cuiva drepturile asupra unui material, acesta va fi unic, neprezentat in aceasta forma in alta parte.
– Oferim informatii din mai multe domenii, dar acestea sunt trecute prin mainile unor specialisti. Priviti situatia in felul urmator: mai multe siteuri de nisa care locuiesc sub acelasi acoperis.
– Prin parteneriatul cu Renne pot fi externalizate anumite procese care consuma timp. Facem selectie, recrutare si training pentru jurnalismul online. Daca aveti nevoie de continut, cu siguranta ca, din punct de vedere al eficientizarii costurilor, daca alegeti o relatie de colaborare cu noi veti fi avantajati. Se elimina astfel nevoia de a angaja direct si de a antrena oameni, si se pastreaza controlul asupra a ceea ce se primeste in schimb. Putem oferi mii de stiri lunar, sau doar o mana de editoriale, in functie de nevoile avute de fiecare.
– Servicii de consultanta. Daca aveti oameni pe care vreti sa-i invatati ce inseamna sa scrie pentru online, fie ca e vorba de jurnalisti incepatori, fie ca e vorba de oameni cu experienta in presa scrisa care acum vor sa treaca pe online, noi le putem arata ce inseamna scriitura pentru Internet, ce inseamna cuvinte cheie, vizitatori, linkuri, subiecte de interes imediat, rapiditate, documentare, administrarea unui site din punct de vedere tehnic, adaugarea de articole folosind diverse platforme de lucru. Daca vreti sa porniti un site nou sau sa incercati sa il cresteti pe cel vechi, vi-l putem construi, va putem spune cum ar trebui sa-l organizati, ce strategie ar trebui sa adoptati si cum il puteti monetiza cel mai usor. Pe scurt, ne putem implica in dezvoltarea sa pe cat de mult ni se cere.

Publicitate pe Renne

– Pe site vor fi disponibile pentru publicitate bannere de marimi aprobate de IAB (Interactive Advertising Bureau). Nu vom folosi niciodata publicitate intruziva. Oferim si posibilitatea de creare de campanii speciale (clipuri virale, jocuri de browser, articole publicitare marcate). Folositi pagina de contact pentru a afla detalii despre traficul inregistrat pe Renne, monitorizat de Google Analytics. Click aici pentru detalii cu privire la trafic si tarife.

* Responsabilitatea juridica pentru continutul unui articol apartine autorului acestuia. Responsabilitatea pentru orice actiune ilegala, declaratii neadevarate sau furt de proprietate (inclusiv intelectuala) apartine autorului articolului. De asemenea, in cazul unor agentii de presa si personalitati citate, responsabilitatea juridica apartine acestora. Renne.ro este administrat de S.C. Renne New Media S.R.L.;

Certificari ISO:
Certificare ISO: Managamentul calitatiiCertificare: Securitatea informatieiDomenii de activitate

Comentarii (2)

 

  1. […] mai multe detalii, lasă un comentariu AICI, spune-ne cum te cheamă, la ce facultate studiezi și de ce vrei să faci practică la Renne. […]