Poporul si-a ales galeata

Scris de

Din cele zece galeti pline de rahat, mentionate intr-un articol precedent, poporul ar alege-o azi pe cea pe care scrie PSD, in proportie de 38%, conform ultimelor sondaje. Sa ramai oare mirat? Nicidecum! In aceasta galeata se afla Ion cel vesnic, Nastase cel premier, Ponta cel reformist si Sarbu cel socru. Daca vei cauta mai bine si, in cazul in care vei rezista duhorii, in galeata PSD vei mai gasi si multi alti dihori, emanatori al unor mirosuri insuportabile.

Mirosul care iese din galeata nu conteaza insa la roman, aspectul da. Galeata PSD apare in momentul de fata cea mai frumoasa, asta pentru ca domnul Ponta&Comp. au vopsit-o cu vorbe mieroase, punand si niste pulpe de pui deasupra rahatului. Pentru cei cu mintea scurta, sforarii lui Ponta au mai condus Romania, nu o data, ci de mai multe ori. Ei au contribuit astfel din plin la starea faptelor de azi. Se pare insa ca pentru poporul vesnic prostit asta nu mai conteaza. Basescu si PDL nu mai promit nimic, Ponta promite, si de aceea trebuie votat. Ce promite insa de fapt domnul Ponta?

Promite ca Basescu este un despot, lucru stiut de multi, ca noii ministri sunt niste prosti – ramane de vazut, si, in cele din urma, ca domnul Boc este o marioneta, un alt lucru stiut si vazut de toti cei cu ochii deschisi. Chiar daca nu i-am vazut pe noii ministri in actiune, este foarte posibil si probabil ca liderul PSD sa aiba dreptate in afirmatiile facute. Promblema acuta este insa ca tara nu va iesi din criza pe baza unor afirmatii negative facute despre altii, ci doar cu un plan coerent de actiune, pe care “marele” reformist nu il are. Chiar daca ar avea un plan solid, Ponta a devenit lider de partid intr-o alta era, comparativ cu Nastase, om pe care “reformatorul” il considera cel mai bun premier roman de pana acum. Adevarul este insa ca este mult mai usor sa stingi un foc care mocneste, cu o galeata plina de apa, decat cu una goala.

Sa nu uitam asadar ca PSD a contribuit din plin la golirea galetii pe care o au acum langa foc. Ca o consecinta, duduiturile economice pe care domnul Ponta si domnul Antonescu spera sa le auda, in cazul in care vor reusi sa preia puterea, vor fi din nou duduiturile gazelor de sub plapuma domnului Tariceanu. Fara doar sau poate, mirosul lor va rupe din nou nasul poporului votac. Ametit, romanul poate fi in stare de multe prostii. Una din ele ar putea fi spre surpriza tuturor: o revolutie.

Sursa: Renne
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.