”Faraonii” dau piept cu ”Vulturii africanii” in derby-ul orgoliilor

Scris de

nigeriaDetinatoarea ultimelor doua titluri ale Cupei Africii, Egiptul, va da maine piept cu Nigeria, o eterna pretendenta la cununa de lauri, in primul meci al grupei C din cadrul competitiei desfasurate in Angola.

“Faraonii” spera la prima lor victorie impotriva Nigeriei in 47 de ani, potrivit Goal.com. Selectionata egipteana a castigat un numar record de titluri ale Cupei Africii, 6 la numar, iar daca il va cuceri si pe acesta, va fi prima echipa din istorie care castiga trei 3 editii consecutive.

Prima ciocnire cu adevarat puternica din cadrul Cupei gaseste selectionata Nigeriei cu un moral foarte bun. Nigeria a predat fotbal Egiptului in cadrul competitiei, din cele 9 intalniri de pana acum 6 incheindu-se cu victoria “vulturilor” iar 3 rezultate fiind la egalitate.

Jucatorii dornici de victorie

Egiptul vine fara mijlocasul Mohamed Aboutreika, care se reface dupa o accidentare. De asemenea, lipsesc Mohamed Barakat, Mohamed Homus – autorul singurul gol din victoria asupra Italiei de la Cupa Confederatiilor, si Amr Zaki.

In schimb, Mohamed Zidan, atacantul Borussiei Dortmund, abia asteapta sa repete performanta din 2008, cand a demolat Ghana impreuna cu colegii sai, scor 4-2.

Vedete in forma

Vedetele Nigeriei vor sa-si confirme statutul de favorite la trofeu, iar o victorie asupra detinatoarei Cupei in primul meci al grupei ar fi o ocazie numai buna. Nigeria va miza pe atacantii Yakubu (Everton), Kanu (Portsmouth), Obafemi Martins (Wolfsburg), sustinuti din spate de mijlocasul lui Chelsea, Obi Mikel.

Predictie

Egipt – Nigeria 2-2

Egiptenii vor juca in stilul lor propriu de vulpi ale desertului, pe contra-atac, cu Zidan in prin-plan. Nigerienii vor ataca in valuri pentru a-si demonstra veleitatile tehnice, dar apararea este calcaiul lui Ahile.

Tot maine are loc si meciul al doilea al grupei, Mozambic- Benin.

Sursa: Renne.ro
Sursa foto: i.media.goal.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Acest text nu poate fi comentat.