Cameleonul

Scris de

Regele absolut al Romaniei, domnul Marko Bela- nimeni nu a stat pe tron atat cat a stat domnia sa, fiind prezent pe post de vicepremier in orice guvern, incepe sa simta mirosul de balega din jurul sau. Salturile mortale dintr-o directie in alta au adus acestui cameleon, precum si formatiunii sale, mii de “succesuri” pana acum.

Domnul Marko isi cunoaste insa foarte bine colegii din vechea haita ceausista, ascunsi acum in partide cu fel de fel de nume, permitandu-si sa declare fara dureri de cap:

“Imediat cum va aparea o alternativa si o solutie mai buna decat ceea ce am ales noi, si eu ms voi pune pe ganduri”.

Domnia sa este pus de fapt de mult pe ganduri. Gandurile l-au napadit in momentul in care si-a dat seama ca barca in care s-a urcat era gaurita. Liderul UDMR, impreuna cu mini haita pe care o conduce sunt insa fara scrupule. Chiar daca a gresit barca, in Romania,  Marko Bela a gasit pana acum intotdeauna alta. Electoratul pe care il are pare sa-l sprijine in orice imprejurari, faptul in sine nefacand altceva decat sa scoata in evidenta nivelul de pregatire civica, precum si nivelul de perceptie al acestuia. Maghiarii din Transilvania nu sunt maghiarii din Ungaria, ei fiind chiar mai maghiari decat cei din Budapesta.

Ajunge ca cineva sa le vorbeasca de o autonomie fictiva si ei sunt gata s-o intampine chiar si cu burtile goale si oropsiti. Faptul ca domnul Marko vorbea de o democratie amenintata, in cazul in care domnul Geoana nu ar fi castigat alegerile, doar cu o zi inainte de desfasurarea lor, nu l-au oprit nici pe el, dar nici pe clanul pe care il patroneza, sa sara chiar ziua urmatoare in barca adversarului. Maghiarii din Romania sunt insa ca si romanii. Au reusit sa devina cu totii oameni noi. Nu oameni noi de tip socialist asa cum ii vroia cizmarul, ci oameni care se trezesc noi nouti in fiecare zi. Omul nou este prin definitie un om care se scoala tot mai nou pe zi ce trece, uitand ca atare de tot ce s-a intamplat chiar in ziua precedenta. Nu stiu cat va mai putea dura slalomul UDMR. Probabil mult si bine, tinand cont de “calitatea” jaloanelor printre care este facut. Caracterul componentilor UDMR este insa acelasi pe toata linia, asemanandu-se de minune cu caracterul jaloanelor (vezi poza alaturata).

Cine se aseamana se aduna, spune proverbul! Acesta nu spune insa nimic despre calitatea spectatorilor. Daca proverbul este omitator uite ca eu nu voi fi. Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita, adica foarte identici cu votacii.

Sursa: Renne
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.