Culmea penibilului

Scris de

culmea penibiluluiDepresiunea economica in care se scufunda Romania scoate la iveala penibilul in care se scalda mass media si clasa politica. In talk-show-uri, care ar trebui numite talk-balciuri, jurnalisti si politicieni se “scuipa” ca la usa cortului vorbind toti deodata. Argumenetele aduse in discutie sunt foarte subtiri, obrazul pus la bataie este insa foarte gros.

Ieri, dupa ce guvernul a reusit sa adopte implementarea asa numitelor masuri de redresare economica, penibilul din mass media ramaneasca si-a atins culmile. Primul reprezentat al echipei  imbracate in jambiere mincinoase si tricouri facute din obrazuri groase a fost premierul Boc. A iesit, ca de obicei, la rampa echipat cu mitraliera cuvintelor.

A duduit 5 minute despre apocalipsa ca sa-si ameteasca spectatorii, continuand mai apoi cu o pirueta de 180 de grade, de credeai ca e patinator artistic, fara sa cada insa in nas de acesta data. Spectatorilor care inca nu au reusit sa inghita scenariul sfarsitului, li se servea deja epilogul, adica, o revenire economica in urma masurilor luate si ca urmare o redresare a salariilor si a pensiilor.

Pe tusa in scaunele televiziunilor erau antrenorii si moderatorii. Geoana intr-un trening imbibat in lumini violet, la Gadea, alt PSd-ist la Razvan Dumitrescu, in tricou de traseist, inca un PNL-ist, tot acolo, in jambiere la fel de mincinoase si Funar dezbracat, aruncat cat colo, undeva la tusa unui teren din Cluj. Pe langa acesti antrenori de renume mondial, in scaunele studiourilor se mai aflau si altii, aceeasi oameni pe care ii vedem de fapt in fiecare zi.

Televiziunile au transpirat in ultimele zilele, incercand sa descopere formula magica de rezolvare a crizei. Impreuna cu cine cauta aceste televiziuni formulele de care vorbim?

Tine-te de scaun sa nu cazi! Impreuna cu cei care au contribuit la agravrea crizei. Vazand cele mentionate, gandul m-a dus imediat la bietul pacient al doctorului Ciomu. Ce ar fi zis acest sarman, daca i s-ar fi propus sa mai mearga o data la medicul mentionat, dupa ce cel din urma a reusit sa-l lase fara podoaba dintre picioare? La televiziuni este insa cu totul altfel. Acolo poate sa taie oricine orice, vinovatul este intotdeauna Train Basescu.

PSD explica ca, pe vreamea lor sa dadeau salarii, fara ca cineva sa-l intrebe pe guraliv daca, e constient de faptul ca ne aflam acum intr-o depresiune mondiala. Funar explica cum ca Boc va vinde Ardealul, dupa ce va mai lua 200 de miliarde de la FMI, in timp ce PNL se mandrea ca a marit pensiile si salariile, fara ca protagonistul sa fie intrebat daca, nu cumva, tocmai aceste mariri le dau acum in cap oamenilor.

Solutii de rezolvare au fiecare, care mai de care, nici un mediator nu-i deranjeaza insa cu intrebarea: care sunt acele solutii? Rugam o prezenatre detailata cu cifre si efecte?  Daca ar fi mai destept Traian Basescu ar putea iesi din acest balci cu basma curata, dar fiind si el un tovaras ca toti ceilalti, nu poate.

Presedintele acuza, ca de obicei, oameni angajati in structurile statului, de cele mai multe ori fara sa-i numeasca, de parca i-as fi angajat eu, ca sa-i tin mai apoi in scaunele dobandite pana la moarte.  Aceste jocuri prezidentiale au tinut pana acum la romani, in momentul de fata insa, presedintele se joaca cu focul.

Criza economica mondiala nu a fost provocata de PDL si Basescu, acestia din urma au contribuit insa la adancirea crizei din Romania. Desi tara e aproape de faliment, oamenii care i-au taiat definitiv gatul sunt acum chemati sa-l puna la loc. Isarescu care era chior si surd pana cum, vede si aude astazi si ceea ce nu exista, arancandu-si cat colo diploma de psiholog cumparata la piata. Asta in timp ce Romania fierbe intr-un dans ametitor al piguinului. Clasa politica actuala este expirata. Fara o revolutie adevarata, venita nu din strada, acest lucru ar fi imposibil in Romania, ci din interiorul partidelor, tara se va scufunda indiferent de masurile care se vor lua.

Sursa: Renne
Sursa foto: Flickr

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Maileanu Cristinel says:

    Nu vreau sa fac reclama,dar emisiunile de la Antena 3 si Realitatea Tv sunt jalnice,neinteresante si inutile.Chiar nu inteleg de ce aduc politicieni si nu discuta nimic despre cum iesim din criza si mai ales cum rezolvam problemele pe termen scurt.Nimeni nu discuta despre metode de a scadea saracia lucie inspre care ne indreptam.Eu nu am incredere in politicienii astia de doi bani,nici de la PDL,PSD sau PNL.Sa va fie rusine domnilor politicieni.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.