Logo-ul Jocurilor Olimpice 2012 este considerat rasist

Scris de

Iran ameninta ca va boicota Jocurile Olimpice ce vor avea loc in 2012 la Londra, pe motiv ca logo-ul oficial al competitiei sugereaza cuvantul ”ZION”, care este un termen biblic pentru Ierusalim.

Secretarul-general al National Olympic Committe din Iran, Bahram Afsharzadeh a trimis o scrisoare catre presedintele IOC (International Olympic Committe), Jacques Rogge, in care sustine ca logo-ul este ”rasist” si invita si alte tari musulmane sa se alature protestului.

Daca cititi pe verticala decat pe orizontala si va imaginati ca litera ”l” dezvaluie un pentagon neregulat, atunci puteti spune ca logo-ul desemneaza cuvantul ”Zion”. Dar daca cititi invers acelor de ceasornic incepand din partea stanga de jos, poate semana, de asemenea si cu cuvantul ”Izzo”, care poate atrage plangeri pentru drepturile de autor din partea rapper-ului Jay-Z si strigate de protest din partea fanilor statului Ohio.

”Nu exista nicio indoiala ca tratarea acestei probleme cu neglijenta de catre dumneavoastra poate afecta prezenta anumitor tari la aceste Jocuri, in special Iran, care isi ia angajamentul fata de valorile si principiile sportive”, a declarat Afsharzadeh in scrisoarea catre Rogge.

Atragerea atentiei de catre Iran asupra valorilor si principiilor sportive este de-a dreptul ridicola. Sa nu uitam ca vorbim de aceeasi tara care a refuzat sa trimita sportivi pentru a concura impotriva israelienilor.

IOC a respins plangerea: ”Raspunsul nostru este urmatorul: Logo-ul Jocurilor Olimpice Londra 2012 reprezinta anul 2012, cand va avea loc competitia si nimic mai mult”, a declarat purtatorul de cuvant al IOC.

Sursa: Yahoo Sports
Sursa foto: Life

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. a says:

    Sigur n-aţi greşit ilustraţia?

    M-am chiorât eu cât m-am chiorât, dar tot “shit” văd în loc de “2012” sau “zion” 🙂

  2. Buna observatie. Merci! Am schimbat-o! Sper sa vezi 2012 acum:)))

  3. tudor says:

    “Daca cititi pe verticala decat pe orizontala” si “Dar daca cititi invers acelor de ceasornic” nu sunt constructii corecte in limba romana.

    In plus, “va imaginati ca litera ”l” dezvaluie un pentagon neregulat” nu prea corespunde pozei, pentru ca un pentagon are 5 laturi si niciuna din literele siglei nu are doar 5 laturi..

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.