A murit Salinger – autorul cartii ”De veghe in lanul de secara”

Scris de

SalingerScriitorul american, J.D. Salinger, cunoscut pentru romanele “De veghe in lanul de secara” si “Franny si Zooey” s-a stins din viata miercuri seara, la varsta de 91 de ani. Salinger a murit din cauze naturale, in casa sa din New Hampshire, unde a locuit alaturi de Colleen O’Neill timp de 30 de ani.

Volumul “De veghe in lanul de secara”, care urmareste povestea clasica a adolescentului neadaptat, a devenit unul dintre cele mai influente romane americane din perioada moderna, de la publicarea acestuia in 1951. Cartea s-a vandut in peste 60 de milioane de copii in toata lumea. Dupa aceea a mai publicat trei carti, “Franny si Zooey”, “Dulgheri inaltati grinda acoperisului si Seymour: o prezentare” si “Noua povestiri”, toate trei au ajuns best-sellers. Insa dupa anul 1965 Salinger nu a mai publicat nimic. Partea buna pentru fanii sai este aceea ca prietenii care i-au vizitat locuinta spun ca din 1965 si pana astazi autorul a mai scris cel putin 15 carti ce asteapta sa fie publicate.

Fiul unui evreu si al unei scotiano-irlandeze, Jerome David Salinger s-a nascut la 1 ianuarie 1919, in New York. Retras din viata publica inca de cand se afla pe culmile succesului, Salinger nu a mai acordat niciun interviu de 28 de ani.

Sursa: BBC
Sursa foto: Bluehydrangeas

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Saly says:

    ce trist. ce frumos.

    News York? nu v-a iesit numaru de keywords?

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.