Cand arta se imbina cu stiinta

Scris de

1.wavefactory-660Artistii tocilari si-au dat intalnire la expozitia Kinetica Art Fair din Londra. Aceasta ne ofera o farama din cum va arata arta in viitor, prin recurgerea la ultimele tehnologii pentru a insufleti idei si pasiuni cat se poate de umane.

Pentru a pastra toate subtilitatile de limbaj, vom prezenta operele mai intai in limba engleza.
.
.
.
.
.

7.paul_friedlander_london-660Waves

Printre cele 150 de experimente om-media-arta se afla exponatul Waves (“Valuri”-nr). Instalatia creata de Paul Friedlander se bazeaza pe forme de valuri numite de artist “Chromastrobic” si produce o fantana spiralata de lumina.
“Artistul stiintific”,  Paul Friedlander, manevreaza mai jos lumina cu diverse forme de valuri folosind tehnica sa. Lumina isi schimba culoarea mult mai rapid decat poate percepe ochiul uman, ceea ce permite creierului sa perceapa o secventa lina de culori ale obiectului.
.
.
.

2.interactiveagents-660The Hydro Acoustic Big Bang Filter

“Filtrul Big Bang Hidro Acustic”, este o instalatie care are la baza sunetul cosmic de fundal care se prinde cu orice antena. Mai exact, parazitii capturati, despre care astrofizicienii spun ca este ramasita exploziei care a creat universul acum 15 miliarde de ani in urma.
.
.
.
.
.

3.kitchenbudapest-660LANdelion

Grupul colectiv de artisti maghiari denumit Kitchen Budapest a realizat o sculptura interactiva din materiale reciclate. Aceasta vibreaza si se lumineaza cand vizitatorii se apropie, ca si cum ar prinde viata. Daca sufla catre LANdelion, un val de lumina apare, insotit de un sunet quadrofonic. Grupul de artisti este compus din Eszter Bircsák, Judit Boros, Zsolt Korai, Manuéle Lukács, Melinda Sipos si Andrea Sztojanovits.
.
.
.
.
.

4.michaelzeltner-660Shift (Large Calves)

Michael Zeltner si-a facut un tatuaj permanent pe picior, reprezentand componenta ondulatorie a sunetului. Materialele sale: fotografie analoga, electronice, piele umana si sange.
.
.
.
.
.

5.cinimodstudio-6601Flutter

Cinimod Studio a folosit un soft 3D pentru a crea o sculptura animata care simulteaza fluturatul din aripi a 100 de fluturi virtuali pe masura ce vizitatorul se apropie. Programul controleaza culoarea fiecarui modul pentru a mima reflexiile iridiscente. Studioul a folosit aceleasi materiale pentru a “fabrica” un eveniment OZN deasupra orasului Rio de Janeiro.
.
.
.
.
.

6.benparrymilk_float_quebec_660Milk Float

Grupul de artisti care se intituleaza Jump Ship Rat, co-fondat de  Ben Parry a sorcovit un camion de lapte din 1975 cu resturi de materiale gasite pe strazile din Liverpool. In final a creat o orchestra robotica realizata din motoare, roti, scripeti.
.
.
.
.
.

8-rosalinedethelin-holograms-660Homos Luninosos (Holographic Light Sculptures)

Rosaline de Thélin a folosit cablu de fibra optica ca mijloc de a crea o opera de arta asemanatoare hologramei, inspirata din astronomie si fizica cuantica.
.
.
.
.
.

Sursa: Wired
Sursa foto: Wired

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.