Castigatorii Premiului Pulitzer 2010

Scris de

Lista castigatorilor Premiului Pulitzer 2010 a fost anuntata luni. Au fost de asemenea amintiti si finalistii care au reusit sa atraga atentia juriului si au candidat pentru premii.

La categoria biografie, cartea care s-a impus a fost cea a autorului T.J. Stiles, “The first tycoon: the epic life of Cornelius Vanderbilt”. In ceea ce priveste scrierile de fictiune, premiul a fost acordat lui Paul Harding pentru cartea “Tinkers”, iar pentru non-fictiune lui David E. Hoffman si volumul “The Dead Hand: The Untold Story of the Cold War Arms Race and Its Dangerous Legacy”.

Premiul pentru dramaturgie a mers la piesa “Next to normal”, prezentata pe Broadway, iar la categoria poezie, volumul “Versed” al lui Rae Armantrout a reusit sa se remarce.

Compozitoarea Jennifer Higdon a fost declarata castigatoare pentru concertul sau de vioara, devenind doar a treia femeie premiata in muzica. La categoria istorie, cartea unui fost economist, Liaquat Ahamed, “Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World” a iesit in evidenta.

Premiile pentru presa au adus patru recunoasteri ziarului The Washington Post pentru reporterii care au acoperit o gama variata de subiecte, de la razboaie pana la dans modern, in timp ce New York Times a fost numit castigator de trei ori. ProPublica este prima organizatie nonprofit care castiga un Pulitzer pentru o investigatie desfasurata in colaborare cu New York Times Magazine.

Au mai fost acordate premii pentru editoriale si reportaje locale, reportaje-foto si editorial in benzi desenate.

Sursa: The Washington Post
Sursa foto: Los Angeles Times

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.