Ce ascundea JD Salinger?

Scris de

salingerUn documentar despre viata recent decedatului scriitor, J.D. Salinger va fi difuzat in premiera la unul din festivalurile de film din aceasta primavara. Cea mai vehiculata varianta ar fi Festivalul de la Cannes. Shane Salerno, regizorul si producatorul acestui documentar, a intervievat peste 150 de oameni in decursul a cinci ani despre viata si influenta autorului. Au contribuit cu informatii colegii lui Salinger de la The New Yorker, atunci cand acesta scria acolo, precum si Tom Wolfe, John Guare sau Gore Vidal. De asemenea, actorii Martin Sheen, John Cusack si Danny DeVito au vorbit despre influenta pe care scriitorul a avut-o asupra lor.

Multe intrebari legate de viata marelui romancier isi gasesc raspunsul in cele doua ore de documentar. Filmul aduce detalii despre evenimente din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, precum si despre aventura lui Salinger cu Oona O’Neill, care a devenit ulterior sotia lui Charlie Chaplin. Se mai face referire si la numeroase manuscripte care nu au vazut lumina tiparului in timpul vietii lui Salinger, dar care acum ar putea fi publicate. Cu toate acestea insa, dorinta scriitorului de a nu se ecraniza romanul “De veghe in lanul de secara” va fi respectata.

Sursa: The Independent
Sursa foto: New York Times

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.