Christoph Pepe Auer Group revine la festivalul Plai

Scris de

Christoph Pepe Auer este cel mai apreciat muzician de jazz din Viena. Anul acesta el revine la festivalul Plai, eveniment care se desfasoara la Muzeul Satului Banatean, la Timisoara intre 10-12 septembrie.

Artisul international  este adus la Plai in colaborare cu Forumul Cultural Austriac. Datorita aprecierii recitalului sau din 2009, muzicianul de jazz a fost invitat si anul acesta la spectacol. Alaturi de grupul sau, il va avea ca invitat special si pe muzicianul Manu Delago.

Christoph Pepe Auer s-a nascut în 1981 la Tirol, in Austria. A studiat saxofonul de jazz la Universitatea din Graz si i-a avut ca profesori pe Florian Brambock, Karl-Heinz Miklin, Heinrich von Kalnein si Klaus Dickbauer.

Desi este implicat in multe proiecte, la Plai va reveni cu proiectul propriu „Christoph Pepe Auer Group“, un proiect bazat pe compoziţiile proprii, inspirate de Wayne Shorter, Kenny Wheeler, Jimmy Merritt şi Ornette Coleman. Din acest grup fac parte Manu Delago (hang, fx – un muzician care dezvoltă acum un proiect cu Anoushka Shankar), Martin Reiter (pian), Matthias Pichler (bass) si Peter Kronreif (baterie). Liderul grupului a colaborat cu Adam Holzman (clape, Miles Davis Band), Joseph Bowie si Vienna Art Orchestra. Castigator al premiului Hans Koller, Christoph Pepe Auer este un artist de talie internationala deoarece muzica sa a depasit granitele Austriei, auzindu-se si in  Serbia, Slovenia, Croatia, Kosovo, Polonia, Germania, Israel, Cipru, Slovacia, Italia, SUA, Suedia, Irlanda, Bulgaria, Anglia si Scotia. Muzicianul de jazz va concerta pe 10 septembrie de la ora 20:20, iar pe 11 si pe 12 septembrie va oferi  doua workshopuri despre tehnica sa de suflat.

Festivalul Plai imbina muzica, arta si multiculturalitatea. Este organizat de Asociatia Culturala Sunet Ambianta Timisoara si Casa de Cultura a Municipiului Timisoara in parteneriat cu Institutul Cultural Roman si Consiliul Judetean Timis.

Sursa: Renne
Sursa foto: Echinacities

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.