Colapsul Enron, acum si pe scena

Scris de

EnronLa noua ani de la intrarea in faliment, Enron este din nou pe val. Din pacate nu financiar, ci in teatru.

Fraudele contabile ale gigantului energetic american pot fi vazute acum si in interpretarea actorilor de la teatrele Chichester si Royal Court Theatre din Londra.

Lucy Prebble foloseste diverse tehnici pentru a prezenta povestea, de la cantat si dans pana la realism, scrie Bloomberg.

Geniul financiar Andrew fastow a inventat o serie de companii-fantoma in cadrul altor companii pentru a absorbi pierderile. Fan al Jurassic park, Fastow a numit companiile “raptori”. Piesa de teatru arata dinozaurii prinzand viata si bantuind prin subsol. In alta parte Enron alege California pentru a vinde electricitate. Ei au numit proiectul “Death Star”, “Steaua Mortii”, din Star Wars. Prilej pentru o scena de lupta cu sabii-laser pe scena.

Caderea artistica a Enron este la competitie cu gaura neagra Lehman Brothers, pentru care BBC a realizat un film bazat pe fapte reale si difuzat in 15 septembrie 2009.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: Infowars

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.