Comedy Central a cenzurat ”South Park”

Scris de

Postul Comedy Central a cenzurat episodul de miercuri seara in care profetul Mohamed era prezentat intr-un costum de urs, dupa ce Trey Parker si Matt Stone au fost “avertizati” ca vor fi omorati ca regizorul olandez Theo Van Gogh.

Ironic este ca cei doi au folosit imaginea lui Mohamed intr-un urs tocmai intr-un episod satiric ce condamna exact extremismul islamic in privinta reprezentarii Profetului.
Insa Comedy Central a cenzurat in cateva locuri imaginea lui Mohamed si a adaugat bleep-uri in anumite dialoguri.
Decizia a fost criticata chiar si de vedeta Jon Stewart, a carui emisiune satirica, “The Daily Show” este difuzata exact pe Comedy Central. In emisiunea lui Stewart a aparut si corespondentul Aasif Mandvi, care a spus ca prezentarea din serialul de desene “il face sa se simta incomod” insa ce e mai suparator este amenintarea in numele religiei a altei persoane.

Pe pagina southparkstudios.com, cei doi creatori au scris ca pana si discursul de final al lui Kyle, care era despre intimidare si frica, a fost alterat. Si acesta nu-l mentiona pe Mohamed deloc. Cei doi spun ca vor aduce un show diferit saptamana viitoare si “vom vedea ce se intampla”.

The Daily Show With Jon Stewart Mon – Thurs 11p / 10c
South Park Death Threats
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor Tea Party
Sursa: Arts Beat
Sursa foto: southparkstudios.mtvnimages.com

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. Saly says:

    South Park face misto de homosexuali, grasi, negri, asiatici, femei, teroristi si preoti crestini. Sa fim seriosi: episodul nu a fost cenzurat pentru ca nu e corect sa ranim sentimentele religioase si mandria musulmanilor, ci pentru ca am vazut cu totii ce intorsatura urata au luat filmul olandez si desenele daneze. Nimeni nu-si doreste ca asa ceva sa se repete, asa ca cei doi creatori ar fi putut foarte bine sa se abtina.

  2. Da, si simplul fapt ca ei trebuie sa se cenzureze nu arata ca e ceva in neregula cu ei ci cu aia care ameninta.

    Cand n-ai simtul umorului si nu te pricepi nici la arta atunci ti se pare normal sa te arunci in aer cu bomba ca sa ajungi in rai la cele 70 de virgine.

    Probabil si cand vom avea dovada vietii extraterestre, musulmanii vor dori sa mearga cu sabia in mana sa-i converteasca la islam. De fapt nu numai ei, ci toti intolerantii religiosi. E un documentar pe Discovery care arata niste aborigeni din Vanuatu cum se plimba prin SUA. E un exemplu bun de cum unii au ajuns in 10 mii de ani la nave spatiale iar altii au ramas tot la jungla.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.