Creatorii “South Park”, avertizati de un grup musulman

Scris de

Un grup musulman din New York i-a “avertizat” pe creatorii celebrului serial South Park, Trey Parker si Matt Stone, ca vor sfarsi ca Theo Van Gogh, regizorul olandez care a fost omorat de un militant pentru islam.

Saptamana trecuta, South Park a prezentat un episod satiric in care sunt prezentati fondatorii mai multor religii, precum Moise, Iisus, Budha, dar n-au vrut sa-l prezinte pe Mohamed si l-au aratat intr-un costum de urs.

Grupul, numit Revolutia Musulmana, a anuntat ca episodul l-a “insultat cumplit” pe Profet. Abu Talhah Al-Amrikee, cel care a scris postul, a precizat: “Trebuie sa-i avertizam pe Matt si Trey ca ceea ce fac ei este stupid si ca probabil vor sfarsi ca Theo Van Gogh pentru transmisia acestui show. Aceasta nu este o amenintare, ci un avertisment asupra realitatii care probabil li se va intampla”.

Regizorul olandez a fost asasinat in 2004 dupa ce a facut un film in care a discutat despre abuzul femeilor in societatile islamice. Trey si Parker au facut misto de postul de televiziune Comedy Central care a refuzat sa-l prezinte pe Mohamed intr-o serie de South Park care a aparut exact dupa ce ziarul danez Jyllands-Posten a publicat o serie de caricaturi unde Mohamed era satirizat.

Sursa: Arts Beat
Sursa foto: New York Times

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.