Editura Trei organizeaza o dezbatere cu privire la “Cartea rosie”

Scris de

Carl Gustav JungEditura Trei si Institutul Cultural Roman organizeaza o dezbatere cu privire la volumul “Cartea rosie” de Carl Gustav Jung. Dezbaterea va avea loc la sediul Institului Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38, sector 1) pe data de 8 noiembrie 2011, incepand cu ora 18:00. La eveniment vor vorbi Andrei Plesu, Mihaela Minulescu si Vasile Dem. Zamfirescu, moderator urmand a fi Horia Roman Patapievici.

Despre “Cartea rosie”, Dilema Veche spune ca  este “o premiera editoriala care sincronizeaza psihologia autohtona cu cea europeana”.

Referindu-se la deceniile cand a lucrat la “Cartea rosie” (din 1914 pana in 1930), Carl Gustav Jung declara: “Anii in care m-am ocupat de imaginile interioare au constituit perioada cea mai importanta a vietii mele, in decursul careia s-au decis toate lucrurile esentiale. Atunci a inceput totul, iar amanuntele care au urmat sunt doar niste completari si lamuriri. Intreaga mea activitate ulterioara a constat in a elabora ceea ce tasnise in acei ani din inconstient si mai intai ma inundase, ma coplesise. A fost materia primordiala pentru opera unei vieti”. Cu toate ca se stia de peste 80 de ani de existenta ei, “Cartea Rosie” nu a fost niciodata publicata si nici nu a fost pusa la dispozitie publicului interesat, discipolilor si succesorilor lui Jung.

Publicarea “Cartii Rosii” ne da posibilitatea unei noi epoci in intelegerea scrierilor lui Jung. Ne ofera o deschidere unica spre modul in care si-a recuperat sufletul si a constituit o psihologie. Multi cunoscatori au declarat ca ar putea sa fie cea mai influenta scriere, nepublicata pana de curand, din istoria psihologie.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.