Fotograful Herman Leonard revine la 86 de ani

Scris de

C

cialis without prescription

unoscut pentru fotografiile sale in care a surprins de-a lungul anilor numerosi cantareti de jazz, artistul Herman Leonard isi expune lucrarile si la varsta de 86 de ani. O mare parte din printuri au fost distruse in urma uraganului Katrina din 2005, insa negativele pastrate intr-un muzeu vor reprezenta o valoare inestimabila pentru posteritate.

Fotograful locuieste acum in Los Angeles si isi pastreaza portofoliul de poze cu mandrie. Il rasfoieste cu nostalgie si isi aminteste de fiecare reprezentatie jazz la care a luat parte. Muzica a fost intotdeauna pasiunea sa si se folosea de pretextul fotografiei pentru a intra in toate cluburile de jazz si a asista din primul rand la concertele marilor artisti, precum Duke Ellington, Frank Sinatra, Louis Armstrong sau Miles Davis.

Herman Leonard a devenit fascinat de fotografie cand fratele sau mai mare i-a dat cadou o camera foto Box Brownie. A studiat mai tarziu arta fotografica la Universitatea din Ohio si a fost ucenicul artistului de portrete Yousuf Karsh in Ottawa. S-a mutat la New York, iar in 1958 a plecat la Paris. A lucrat pentru Playboy timp de 15 ani, dar visul sau dintotdeauna a fost sa devina fotograf pentru National Geographic, pentru a imortaliza lumea.

“Legende ale fotografiei de jazz” este expozitia in cadrul careia vor aparea cateva dintre capodoperele lui Herman Leonard, alaturi de lucrari ale mai tinerilor artisti, William Claxton si William Gottlieb. Pastreaza si acum camera foto Speed Graphic pe care o folosea acum 50 de ani, insa tehnologia i-a usurat munca si acum face fotografii digitale. Inca mai asculta muzica jazz, dar tanjeste dupa artistii pe care i-a fotografiat odinioara.

Sursa: Los Angeles Times
Sursa foto: Los Angeles Times

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.