Gillian Anderson: De la Dosarele X, la Boogie Woogie

Scris de

Pe vremea cand adolescentii erau fani “Beverly Hills 90210”, Dana Scully era pe lista preferintelor multor categorii de public. Gillian Anderson, femeia din spatele personajului sau din seria “Dosarele X” se simte acum implinita cu familia pe care o are si se bucura ca lumea nu o mai opreste pe strada. Cel mult doi-trei trecatori intorc capul dupa ea si se intreaba daca este agentul Scully sau doar seamana.

Gillian Anderson a fost desemnata de revista FHM drept cea mai sexy femeie din lume in anul 1996. Titlul i-a fost acordat dupa ce in luna aprile din acel an a aparut pe coperta, iar editia s-a vandut ca painea calda. A jucat in seria “Dosarele X” timp de 10 ani, de la varsta de 24 de ani, iar pentru rolul sau a primit un Premiu Emmy si Globul de Aur.

A fost casatorita cu Clyde Klotz, un membru al echipei de pe platourile de filmare ale serialului si a nascut o fetita, Piper, care are acum 15 ani. Dupa trei ani a divortat si s-a recasatorit cu producatorul de filme documentare, Julian Ozanne. Casnicia cu acesta a durat doar 16 luni, iar mai apoi s-a implicat intr-o relatie cu omul de afaceri Mark Griffiths, alaturi de care traieste si in prezent si cu care mai are doi copii.

Pentru ca a pus familia pe primul loc, Gillian Anderson s-a rezumat la a juca doar roluri in filme cu buget redus. Cea mai recenta pelicula in care a aparut este “Boogie Woogie”, o satira britanica, bazata pe o autobiografie a lui Danny Moynihan. De cand s-a intors in Londra, a fost nominalizata la Premiile Olivier pentru cea mai buna actrita in “A doll’s house” si nu exclude posibilitatea unei continuari a personajului Scully.

Actrita de 41 de ani are si o pasiune pentru arta fotografica. Ea colectioneaza lucrari ale unor mari artisti ai fotografiei, precum Helen Levitt, Diane Arbus, Cindy Sherman sau Francesco Clemente. Marturiseste insa ca nu mai are loc pe pereti de atatea poze, pentru ca ei ii place sa-si expuna colectia, nu sa o tina incuiata intr-o camera.

Sursa: The Independent
Sursa foto: Babble

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.