Jane Austen facea des greseli gramaticale in scris

Scris de

Autoarea britanica este renumita pentru proza sa precisa si fina, dar noile cercetari arata ca scriitoarea statea foarte prost la capitolul gramatica si ca, fara ajutorul editorului sau, probabil nu ar fi ajuns niciodata atat de celebra. Profesorul de engleza Kathryn Sutherland, de la Universitatea din Oxford, a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a analizat peste 1.100 de pagini scrise de mana de catre Austen. “Scrisul sau incalca majoritatea regulilor gramaticale de baza ale limbii engleze”, afirma Sutherland. Sarcina dificila de finisare a textelor ii revenea editorului William Gifford. Acesta din urma nu a revizuit insa si operele Sense and Sensibility” si “Pride and Prejudice”. Acolo apar multe nereguli gramaticale puse de multe ori pe seama tiparirii proaste.

Cei care nu cred ca Austen nu stapanea bine gramatica limbii engleze vor avea ocazia sa studieze ei insisi manuscrisele, care vor fi publicate in curand pe site-ul www.janeausten.ac.uk.

Un alt autor celebru care le-a dat mult de furca editorilor, la capitolul gramatica, este laureatul premiului Nobel Gabriel Garcia Marquez.

Sursa: AOL News
Sursa foto: AOL News

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. Silvia says:

    Marquez? Tare mi-e greu sa cred…

  2. Da, el !
    Se face referire la masa de lucrari.
    Ai vazut ce voluminoasa e ultima sa carte ?
    “A trai pentru a-ti povesti viata”

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.