Julian Assange va primi 1,3 milioane de dolari pentru autobiografie

Scris de

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a cazut de acord cu doua edituri sa scrie o autobiografie, ceea ce ii va aduce 1,3 milioane de dolari.

Motivele sale sunt foarte clare: are nevoie de bani. “Nu vreau sa scriu aceasta carte, dar trebuie. Deja am cheltuit 200.000 de lire sterline pentru costurile juridice si am nevoie (de bani -nr) pentru a ma apara si pentru a mentine WikiLeaks”, a spus el.

El a dezvaluit intr-un interviu pentru Sunday Times, citat de Mashable, ca opera va aparea atat in Marea Britanie, cat si in SUA. Alfred A. Knopf, o unitate a grupului american Random House ii va da 800.000 de dolari in vreme ce editura britanica Canongate Books Ltd va cotiza cu 502.000 dolari.

Un purtator de cuvant al Random House a confirmat parafarea intelegerii. “Munca pe care Assange a facut-o la WikiLeaks are o importanta extraordinara in intreaga lume”, a spus reprezentantul companiei.

Controversatul site a inceput recent publicarea a peste 250.000 de telegrame diplomatice americane iar fondatorul sau a mentionat recent ca va publica si “maruntaiele” unei banci de talie mondiala intr-o dezvaluire ce va rivaliza cu Enron.

WikiLeaks a fost atacat continuu iar cateva companii i-au refuzat platile sau furnizarea de servicii site, precum PayPal, eBay, Amazon, precum si banca elvetiana PostFinance. In contraparte, hackerii 4chan au atacat site-urile acestora si pe cele ale autoritatilor suedeze care il acuza de viol.

Sursa: Mashable
Sursa foto: Mashable

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.