“Leaganul Pisicii”, noul volum din colectia Carte de buzunar

Scris de

Cea de-a unsprezecea carte din colectia Carte de Buzunar este primul volum din “Leaganul pisicii”, de Maurice Baring. El va putea fi achizitionat impreuna cu Jurnalul National, luni, 9 august, si va costa 5,9 lei. Al doilea volum poate fi gasit din 16 august.

Prin intermediul unei povesti de iubire, romanul lui Maurice Baring, „Leaganul pisicii”, construieste o imagine subtila si complexa a societatii britanice de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Hilaire Belloc considera romanul „o mare capodopera, cea mai buna istorisire despre viata unei femei”. Ascultand sfaturile parintelui sau, Blanche Clifford rupe logodna cu un tanar ofiter fara perspective – prima sa dragoste – pentru a intra intr-un mariaj conventional (dar „reusit”) cu printul italian Guido Roccapalumba, posesorul unui palat impresionant la Roma si al altor proprietati magnifice. Parasind Londra si, odata cu ea, iluziile iubirii juvenile, gratioasa Blanche cucereste lumea mondena a capitalei italiene, mentinandu-si in acelasi timp mariajul in cadrele unei respectabilitati ireprosabile. Sub ochiul vigilent al soacrei, printesa Giulia, Blanche e obligata sa se conformeze milimetric cerintelor unei societati aristocratice cosmopolite, preocupate de arta, atente la conservarea aparentelor, dar si atinse de o teribila sterilitate a spiritului… „Ceea ce admir cel mai mult la opera lui Baring e senzatia ca te poarta chiar in inima elegantei si a frumusetii”, spunea laureatul premiului nobel pentru literatura FranÇois Mauriac.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.