Mario Vargas Llosa a primit premiul Nobel pentru literatura

Scris de

Academia Suedeza i-a decernat astazi premiul Nobel pentru literatura scriitorului Mario Vargas Llosa. Autorul de origine peruana a multumit juriului, mentionand ca este uimit, cu toate ca este un premiu pe care l-a asteptat inca din tinerete.

Membrii Academiei l-au ales pe castigatorul de anul acesta datorita nemaipomenitelor imagini create in operele sale despre “rezistenta individuala, revolta si esec”. Mario Vargas Llosa, 74, a devenit astfel primul detinator sud-american al Nobelului dupa Gabriel Garcia Marquez, care a primit trofeul in 1982.

Vargas Llosa este unul dintre scriitorii vorbitori de limba spaniola de succes, avand la activ in portofoliu peste 30 de romane, piese si eseuri. Printre operele literare cunoscute se numara “Conversatie la catedrala” si “Casa Verde”. In 1995, el a castigat premiul Cervantes, unul dintre cele mai importante titluri pentru literatura spaniola. S-a remarcat de asemenea si in viata politica, dupa ce a candidat pentru presedintie in Peru.

Sursa: Yahoo! News
Sursa foto: Ediciona

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.