Micromegas: Voltaire, unul dintre pionierii genului SF

Scris de

Putina lumea stie ca celebrul ganditor francez Francois-Marie Arouet, cunoscut sub numele de Voltaire, a fost unul dintre primii scriitori SF. El si-a imaginat, in carticica Micromegas (1752), extraterestrii uriasi provenind de pe Sirius si Saturn, veniti in vizita pe Terra.

Eroul principal din aceasta opera are o inaltime de peste 35 de kilometri si o varsta de 1.200 de ani. Micromegas este exilat de pe Sirius, lumea sa natala, din cauza extravagantelor sale filozofice (insasi Voltaire a fost exilat dintr-un motiv similar din Franta). Este nevoit apoi sa se mute pe planeta Saturn. Acolo, o intalneste pe secretara academiei, si ea o fiinta gigant, de 1,8 kilometri inaltime. Impreuna, cei doi extraterestri pleaca spre minuscula planeta Pamant.

Acolo, cei doi dau peste mici atomi inteligenti, oamenii, cu care se angajeaza in discutii filozofice despre razboi, materie si suflete.

Este fascinant faptul ca un ganditor din secolul 18 se gandeste serios la existenta extraterestrilor, ba poate e si convins de faptul ca acestia traiesc undeva in univers.

Daca va pica in mana aceasta carte, nu ezitati sa o cititi!

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.