“Moare sau nu moare cultura”, se intreaba directorii de teatre

Scris de

actori pe scenaDirectorii de teatre din Romania s-au revoltat vineri intr-o conferinta de presa impotriva Ordonantei de Urgenta nr. 63/2010, care obliga practic “actul cultural la somaj”, prin impunerea unor concedieri masive. Directorul Teatrului C.I. Nottara, senatorul PNL Mircea Diaconu, considera ca prin disponibilizare de 25-30% ceruta de Ordonanta, motto-ul culturii romanesti devine “oare murim sau nu murim?”.

Alaturi de ceilalti directori participanti la conferinta, Mircea Diaconu a sustinut includerea culturii pe lista exceptiilor, alaturi de invatamant, sanatate si asistenta sociala, mai ales in conditiile in care teatrele functioneaza oricum cu un deficit de angajati, posturile fiind blocate in ultimii 4-5 ani.

Alexandru Darie, directorul Teatrului Bulandra, a adus in discutie si tendinta comasarii administrative a mai multor institutii, tendinta ce ar fi “o catastrofa”, dupa Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista „Constantin Tanase”.

Sub aspect cultural, directorii de teatru critica Ordonanta in pricina, “este vorba despre limita subzistentei sau a motivatiei de a exista ca artist”, dupa cum a afirmat George Ivascu, directorul Teatrului Metropolis.

Sursa: Renne
Sursa foto: Culturedisabilitytalent

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Silvia Radu says:

    Da, Romania nu mai are nevoie de Arte, ca duce la foamete si alte lucruri inutile. Tara noastra se bazeaza pe omul muncitor si constiincios. Cum vrei sa evolueze tara asta? (sunt ironica:))

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.