Orchestra din Cleveland intra in greva din cauza reducerii salariilor

Scris de

Cleveland OrchestraMembrii Orchestrei din Cleveland au decis sa intre in greva dupa ce au respins o reducere cu 5% a salariilor.

Muzicienii nu vor aparea la concertele si orele programate, incepand de astazi de la Indiana University si nici la seria de reprezentatii din Miami, care va incepe din 22 ianuarie.

In 2008, publicatia britanica de specialitate Gramophone clasa orchestra din Cleveland drept a saptea cea mai buna a lumii. Greva survine dupa ce Filarmonica din New York a raportat un deficit de 4,6 milioane de dolari dupa ce donatiile si strangerile de fonduri au scazut ca urmare a crizei.

Muzicienii au castigat in medie 140.200 de dolari in 2009, potrivit membrilor orchestrei iar beneficiile includ zece saptamani de concediu platit. Franz Welser-Most a fost platit cu 1,3 milioane de dolari in 2007-2008 la cel de-al saselea sau sezon ca director de muzica, potrivit Bloomberg. In ianuarie 2009 el s-a oferit voluntar sa ii fie taiat cu 20%. Alti executivi au avut si ei salariile taiate.

Muzicienii sunt fara contract din septembrie iar negocierile au esuat inca din 6 ianuarie.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: www.music.indiana.edu

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.