Parul lui Chopin se gaseste intr-un muzeu multimedia

Scris de

La celebrarea a 200 de ani de la nasterea lui Frederic Chopin s-a deschis la Varsovia un muzeu multimedia unde se regasesc obiecte ce au apartinut compozitorului, de la pianul la care a creat pana la suvite din parul sau.

Muzeul se afla in locul unde Chopin si-a petrecut primii 20 de ani de viata, pana la plecarea sa in Franta. El contine sali si galerii tematice, printre care salonul Paris, care recompune anii traiti de compozitor in capitala franceza, si salonul dedicat mortii artistului, in octombrie 1949.

O parte din lucrurile ce au apartinut compozitorului s-au pierdut de-a lungul timpul, in special in cel de-al doilea razboi mondial. Actiunea de strangere a celor ramase intacte se desfasoara inca din 1899.

Pentru a putea vizita noua atractie turistica din tara natala a compozitorului curiosii trebuie sa plateasca aproximativ opt euro. 

Sursa: Associated Press
Sursa foto: http://www.musicweb-international.com

Etichete: , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.