Record la Bienala de la Sydney: peste jumatate de milion de vizitatori

Scris de

Cea de-a XVII-a editie a Bienalei de Arta Contemporana de la Sydney s-a incheiat, iar dupa ce au tras linie si au adunat, organizatorii au anuntat un numar record de vizitatori. Peste 500.000 de oameni din toate colturile lumii au venit in capitala australiana pentru a vedea impresionantele opere de arta expuse in sapte puncte de vizitare. Evenimentul a stat sub tema “Frumusetea distantei”(The Beauty of Distance) si a expus 444 de lucrari ale celor 167 de artisti selectionati, in spatii precum Muzeul de Arta Contemporana, Insula Cockatoo, Pier 2/3, Opera din Sydney, Gradinile Botanice Regale, Artspace sau Galeria de Arta din New South Wales.

David Elliott, directorul artistic al evenimentului, a declarat ca este multumit ca Bienala de la Sydney a devenit un eveniment notabil pe calendarul international al artelor vizuale. Autoritatile au anuntat de asemenea ca fluxul de turisti din aceasta perioada a contribuit la o crestere considerabila a veniturilor economice, suma din 2006 ridicandu-se la peste 53 de milioane de dolari.

Bienala de la Sydney s-a desfasurat din 12 mai pana pe 1 august. Cea de-a XVIII-a editie va avea loc in 2012.

Sursa: Art Daily
Sursa foto: Information Planet

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.