Sculptura unui elefant va fi scoasa la licitatie

Scris de

Casa de licitatii londoneza Sotheby’s a preluat cea mai recenta forma de arta indiana, o sculptura impresionanta a unui elefant. Capodopera infatiseaza animalul salbatic in marime naturala si poarta denumirea de “Pielea vorbeste o limba diferita”. Sculptura este acoperita cu mii de pietre decorative si are de asemenea un ochi de sticla.

Bharti Kher, artista indiana de numai 23 de ani, a lucrat timp de 10 luni la aceasta opera de arta. Membrii din conducerea Sotheby’s au declarat ca piesa este un simbol al Indiei contemporane, iar experienta de a admira elefantul care isi tine capul culcat pe un picior este unica.

Valoarea sculpturii este estimata in jurul a 700.000 – 1.000.000 de lire. Licitatia care se va desfasura luna viitoare ar putea aduce insa incasari record, incercand sa depaseasca cea mai scumpa vanzare a unei lucrari indiene, de 2.700.000 de lire, in octombrie 2007.

Sursa: The Guardian
Sursa foto: The Guardian

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.