Start de film francez: Cenusa si sange

Scris de

Afisul FestivaluluiParlez-vous francais? Suntem la Festivalul Filmului Francez din Bucuresti. Imi fac loc printre cei care asteapta in fata cinematografului Studio. Stiam ca si aici, ca si in Sala Elvira Popescu a Institului Francez sau in Cinema Europa, vor rula, pana pe 3 decembrie, peste 50 de pelicule. Ce nu stiam insa, e ca sunt atat de multi iubitori de filme frantuzesti. Imbucurator de multi!

Desi mi-era teama ca nu voi reusi, am prins pana la urma un loc in sala. Ma asez si astept sa inceapa filmul Cendres et sang (Cenusa si sange), de Fanny Ardant, film ce s-a aflat in selectia oficiala de anul acesta de la Cannes. Si pe buna dreptate! Pelicula a demonstrat ca-si merita locul, prin originalitatea si farmecul caracteristic cinematografiei franceze.

Coproductie francezo-romano-portugheza, filmata in toamna anului trecut in zona orasului Sf. Gheorghe, Cendres et sang se lauda cu o distributie din care fac parte Ronit Elkabetz, Olga Tudorache, Ion Besoiu, Abraham Belaga, Marc Ruchmann si Tudor Istodor. Cu totii intruchipeaza in mod remarcabil tipologii umane atat de actuale, caracterizate de sentimente meschine. Dupa 18 ani, timp in care a fost exilata pentru omorul sotului ei, Judith (Ronit Elkabetz) se intoarce in tara natala cu ocazia unei nunti in familie. Revenirea redeschide, insa, rani vechi si redesteapta ura de secole dintre doua familii rivale.

Ajuns la cea de-a treisprezecea editie, festivalul este structurat in opt sectiuni speciale: o serie de avanpremiere, prim-planuri asupra actorilor Charlotte Gainsbourg, Charles Berling si Bertrand Tavernier inedit, o sectiune de scurtmetraje, noaptea filmului fantastic, mana libera revistei Film Menu si Cineclub Next.

Asa ca, merita sa mergeti la Festival, pentru ca aveti ce vedea, chiar daca nu parlez-vous francais.

Sursa: Renne

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.