Torino este Capitala Europeana a Tineretului pentru 2010

Scris de

centrul Bologna, ItaliaTorino a fost aleasa drept capitala Europeana a Tineretului pentru 2010. Prima capitala a tineretului din Europa numita, si nu aleasa, a fost Rotterdam din Olanda pentru anul 2009.

Torino a devenit prima capitala selectata in urma unui concurs european organizat sub umbrela Forumului European al Tineretului si a doua capitala din istoria acestei distinctii acordata pe timp de un an. Juriul a fost compus din reprezentanti ai sectorului privat, ai institutiilor europene, reprezentanti locali si regionali ai EU si ai Consiliului Europei precum ai mass- mediei. Timp de un an capitalele europene au ocazia de a-si desfasura initiativele concepute special pentru tineri si a-i implica in diferite proiecte europene dedicate lor.
Orasului Torino i-a fost inmanat acest titlul de catre Presedinta juriului European si presedinta organizatiei Forumul Europen al tinerilor in urma unei selectii organizate din 15 orase europene candidatate in cadrul unei ceremonii organizate la Rotterdam in anul 2008.
Sloganul orasului Torino este « Pyou life ». El are un dublu inteles : Piemont, regiunea in care se afla orasul Torino si tinerii sau citit « piu », cuvantul din limba italiana care inseamna mai mult, inseamna mai multe activitati, mai multe proiecte pentru tineret.
Programele din acest an pentru tineri se axaseaza pe imbinarea artei, culturii, a mobilitatii internationale si a cetateniei active europene toate pentru a motiva participarea tinerilor. Scopul este de a-i mobiliza pentru actiuni dedicate lor dar si a antrena organizatiile de profil la nivel national si international. Orasul se bucura de o puternica coordonare a structurilor locale, regionale si nationale pentru participarea tinerilor, bucurandu-se si de un cadru cultural si istoric aparte oferit de orasul italian.
In acest an, autoritatile orasului Torino ofera un numar ridicat de facilitati pentru tineri privind accesul in institutiile culturale precum muzeele in care se vor desfasura evenimente dedicate acestui segment de varsta de la expozitii, concerte pana la seri tematice. Pentru a avea accees gratuit sau redus la aceste evenimente tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 29 de ani trebuie sa detina Pyou Card.
Pentru acest an Torino a pregatit programe si activitati pentru tot parcursul anului printre care: Festivalul Torino Steet style, evenimentul Sport si oras, Festivalul international de teatru GiocaTeatro.
Torino se afla in Nord- Vestul Italiei si este un oras de referinta pentru industria tarii. Torino este cel mai mare oras din provincia Piemont si totodata capitala sa, iar in 2006 a gazduit Jocurile Olimpice de iarna. Regiunea Piemont inclusiv capitala sa detin aproximativ 475 de muzee, 1000 de librarii si 30 de teatre, deci cei tineri vor avea ce vizita din plin daca vor trece prin Torino in cursul vacantele lor.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.