Tu Nu Citesti Poezie azi si maine?

Scris de

Targul National al Cartii de Poezie (Tu Nu Citesti Poezie) si-a deschis portile pe 2 iunie la initiativa Muzeului National al Literaturii Romane in colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Romania (USR) si Biblioteca Metropolitana Bucuresti. Evenimentul are ca scop aducerea in prim plan a poeziei si inlesnirea drumului cititorilor pasionati de liric spre cartile favorite. La targ sunt prezente cele mai noi aparitii in materie ale editurilor din tara, inclusiv editii bilingve, vor avea loc lansari de carte si aveti ocazia chiar sa-i auziti in lecturi publice pe autori. Lecturile si dezbaterile sunt un prilej pentru public de a interactiona cu poetii, de a lega un dialog intre societate si cultura si de a apropia poezia de lumea zilelor noastre.

Colocviile aduc in lumina situatia poeziei in societatea contemporana, care e viitorului ei ce depinde in mare masura si de noi. Cei prezenti vor avea ocazia sa interactioneze cu critici literari, scriitori, jurnalisti, traducatori si vor putea sa-si impartaseasca ideile si impresiile din public despre poezie si cum e receptata la nivel de individ si comunitate. Drumul poeziei depinde atat de cum se va imbuntati dialogul cu publicul, modul cum se va adapta cerintelor pietei economice de promovare, cat si cum va reusi sa se pastreze mereu in atentia publicului in contextul larg european si al traducerilor.

Astazi aveti in program Colocviul Starea poeziei contemporane de la ora 15, in Rotonda Muzeului National al Literaturii Romane (MNLR) cu: Alexandru Musina, Carmen Musat, Cosmin Ciotlos, Eugen Negrici, Paul Cernat si Mihai Iovanel. Maine, 5 iunie, incepand cu aceeasi ora, de data asta la USR, este ultimul Colocviu: 20 de ani de la disparitia cenaclului Universitas. Printre invitatii de maine se numara: Horia Garbea, Simona Popescu, Ioan Es Pop.

Evenimentele de azi vor cuprinde lansari de carte ale editurilor Vox, Limes, Princeps Edit, Tracus Arte de la ora 15:00 la sala Oglinzilor a USR, de la ora 18:30 in curtea Uniunii va avea loc o lectura de poezie si pentru cei care vor sa deprinda cateva date teoretice si practice despre cum poate ajuta bloggingul si mediul online poezia si care e relatia dintre ele, azi, ora 19:00, la Casa de Cultura a Studentilor in Old School Pub, Calea Plevnei 61 (Etaj I).

Ziua de maine va aduce editura Humanitas si Vinea in arena din sala Oglinzilor, si tot acolo, de la ora 18, TNCP se va incheia cu Cea mai tanara poezie in care cei aflati la inceput de drum in ale primului volum sau in curs de debut, vor lectura cateva poeme si vor fi deschisi discutiilor cu publicul.

Pentru mai multe informatii site-ul Targul de poezie, va sta la dispozitie. Patru zile vedem poezia in public, in a cincea incepem s-o citim.

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. Silvia Radu says:

    Ma bucur sincer ca mai sunt oameni care se ocupa de acest aspect…

  2. Emilia B. says:

    cred ca pentru partea sufleteasca si sensibila a lumii se vor gasi mereu oameni care sa vorbeasca despre sau sa promoveze… sau macar unul, si tot vom fi salvati si veseli 🙂

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.