Adele si Lady GaGa au ajutat la cresterea vanzarii albumelor in SUA

Scris de

adele 21 Adele si Lady GaGa au ajutat la o crestere modesta a vanzarii albumelor in SUA, dupa un deceniu de declin in acest domeniu.

Materialele discografice au fost comercializate in peste 221,5 milioane de unitati in prima jumatate a anului, inregistrandu-se astfel o crestere de 3,6% fata de aceeasi perioada a lui 2010, conform Nielsen SoundScan. Inca nu se poate determina cu siguranta daca aceasta tendinta va ramane si pe parcursul urmatoarelor sase luni, insa o crestere anuala ar fi doar a doua in ultimii 11 ani.

Comercializarea albumelor a avut un debut slab in 2011, fiind atinse mai multe recorduri pentru cele mai slabe vanzari. Dar Adele si Lady GaGa au readus speranta in aceasta industrie care se confrunta cu pirateria, recesiunea si restrictiile financiare impuse de casele de discuri.

Cantareata britanica de muzica soul a vandut 2,5 milioane de unitati din cel de-al doilea album al sau intitulat “21”. Discul a fost lansat in februarie si se afla la cea de-a 19-a editie in clasamentul american. Materialul discografic a petrecut zece saptamani pe primul loc si nu s-a pozitionat mai jos de locul trei.

Albumul “Born This Way” al lui Lady GaGa a fost comercializat in peste 1,5 milioane de exemplare. Discul a fost vandut in 1,1 milioane de unitati in prima saptamana si datorita cumpararii lui de pe Amazon.com cu 99 de centi timp de 24 de ore.

Succesul lui Adele a fost datorat in mare parte cantecului “Rolling in the Deep”. Acesta este pana acum cel mai bine vandut single al anului, fiind descarcat in 4,1 milioane de exemplare. Piesa “Born This Way” a lui Lady GaGa se claseaza in acest top pe locul trei cu 2,9 milioane de descarcari, pozitia a doua fiind ocupata de “E.T.” interpretat de Katy Perry.

Sursa: Reuters
Sursa foto: New Beats Media

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Yochan STAL says:

    Cd-ul “Born this Way”, a fost vandut la pretul de 99 de centi, doar 24 h pe site-ul Amazon (in niciun caz 7 zile), dintre care 5 h au fost blocate din cauza numarului de descarcari mult prea mare. Cifra descarcarilor este de 400.000 de unitati (raportat la acel pret). Asa ca domnule autor, va sugerez o documentare mai buna la ceea ce scrieti.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.