“Autobiografia lui Ceausescu” merge la Cannes

Scris de

Filmul Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, in regia lui Andrei Ujica, a fost selectat pentru festivalul de la Cannes din 2010. 

Productia este realizata exclusiv din inregistrari ale Televiziunii Romane si ale Arhivei Nationale de Film. Criticii de la Cannes considera ca pelicula demonstreaza ca se pot folosi pentru realizarea unui astfel de film doar surse video sau foto deja existente, ceea ce confera mai multa autenticitate. Pe siteul oficial al festivalului, se vorbeste chiar despre nasterea unui nou gen cinematografic.

Actorii principali ai documentarului sunt chiar Nicolae Ceausescu si Elena Ceausescu. Pelicula dureaza 3 ore si prezinta imagini necenzurate din perioada comunista, inclusiv scena judecatii cuplului de dictatori.

 “Pana la urma, un dictator este doar un artist care reuseste sa isi puna in practica egocentrismul”, a declarat regizorul Andrei Ujica pentru Festival-Cannes.com.

Productia romanului a fost aleasa pentru a fi prezentata in Selectia Oficiala de la festival alaturi de filmele produse de Olivier Assayas, Kornel Mundruczo sau Pablo Trapero.
Sursa: Festival-Cannes
Sursa foto: Festival-Cannes

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.