Cainii imita comportamentul stapanilor

Scris de

Cainii nu numai ca seamana cu stapanii lor, insa imita comportamentul acestora, arata un studiu recent.

Abilitatile cainilor de a imita se formeaza in functie de modul in care interactioneaza cu stapanii. Ei imita miscarile mainilor cu labele si miscarile gurii cu botul.

Cei zece caini supusi studiului au fost invatati sa deschida usa cu capul si cu laba. Cinci dintre ei (trei Border Collie, un Australian Shepherd si o corcitura) au fost pusi sa deschisa usa la fel ca stapanul lor. Ceilalti cinci (patru Border Collie si o corcitura) au fost indemnati sa deschida usa cu capul, daca stapanii o deschideau cu mana. Acestora le-a luat la fel de mult timp sa invete, cat celor care imitau.

Cainii sunt animale speciale, spun specialistii. Experimentul joaca un rol esential in cercetarile despre comportamentul imitativ al cainilor. Acum doi ani, cercetatorii au descoperit caini care cascau atunci cand stapanii o faceau. Un alt studiu arata ca animalele de companie isi dezvolta un latrat similar cu sunetul accentului stapanului.

Sursa: Daily Mail
Sursa foto: Houston Pet Talk

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.