Celebra rochie alba a actritei Marilyn Monroe ar putea fi adusa la New York

Scris de

marilyn monroeRochia de matase alba pe care actrita Marilyn Monroe a purtat-o in filmul “Sapte ani de casnicie” (“The Seven Year Itch”) ar putea fi readusa in “orasul care nu doarme niciodata” de catre o companie newyorkeza.

“Faimoasa piesa este la fel de mult parte a imaginii actritei ca si frumusetea sa uluitoare. De asemenea, este o parte prolifica a istoriei si culturii newyorkeze si trebuie sa se intoarca acasa”, a spus Darlene Newman, co-fondatoare a inQuicity, companie creatoare de aplicatii smartphone.

InQuicity strange fonduri pentru ca rochia sa poata fi cumparata la licitatia din aceasta luna de la Los Angeles. Profiles in History, casa de licitatii organizatoare, estimeaza ca piesa vestimentara va costa intre unul si doua milioane de dolari.

Compania care organizeaza strangerea de fonduri a facut un site special, www.savethedress.org, iar toti cei care contribuie vor avea dreptul sa vada rochia gratis in orice expozitie s-ar afla. William Travilla, designerul premiat cu Oscar, a fost printre primii care au contribuit la proiectul inQuicity.

In prezent, rochia este detinuta de actrita Debbie Reynolds, colectionara a multor costume de la Hollywood, printre care si unele din “Vrajitorul din Oz”, “Pe aripile vantului” si “Cleopatra”. Toate vor fi date spre licitatie pe 18 iunie.

Rochia alba a lui Marilyn Monroe a devenit celebra in timpul filmarilor pentru pelicula “Sapte ani de casnicie”, din anul 1955. Deasupra unei aerisiri de metrou din cartierul Manhattan, actritei i s-a ridicat rochia, lasandu-i la vedere picioarele, spre bucuria fotografilor, dar si a trecatorilor. Din cauza zgomotului produs, regizorul Billy Wilder s-a vazut nevoit sa filmeze din nou scena, intr-un loc izolat fonic.

Autor: Andra Jipa

Sursa: Reuters
Sursa foto: Pollsb

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.