“Concertul” lui Radu Mihaileanu, cel mai bun film din Uniunea Europeana

Scris de

Lungmetrajul Concertul  in regia lui Radu Mihaileanu a  fost desemnat cel mai bun film din Uniunea Europeana, la premiile David di Donatello, echivalentele Oscarurilor. Premiile s-au decernat la Roma intr-o ceremonie condusa de cunoscutul artist italian Tullio Solenghi.

Concertul a fost nominalizat alaturi de productiile Soul Kitchen de Fatih Akin, Il nastro bianco de Michael Haneke, Profetul de Jacques Audiard,Wellcome de Philippe Lioret. Filmul regizorului roman a fost desemnat invingator de juriul format din critici de film, actori si academicieni.

Radu Mihaileanu a obtinut astfel al 2-lea premiu David di Donatello, dupa ce in 1998 a participat cu productia Trenul vietii.

Premiul pentru cel mai bun film strain i-a fost acordat lui Quentin Tarantino pentru  productia  Bastarzi senza gloria. La aceeasi categorie a mai fost nominalizata si pelicula Avatar a lui James Cameron, insa nu a reusit sa obtina niciun premiu.

Sursa: Cinefile
Sursa foto: Cinefile

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. Dragos FRD says:

    “Concertul”? Inca nu l-am vazut, dar mi-ai dat o idee, desi, sincer sa fiu, ma cam tem când aud ca un film a luat premiu. Inseamna ca-i d-ala facut dupa toate regulile corecte politic…..Oricum, am sa-l urmaresc.

    “Bastarzi senza gloria” este cu adevarat un film reusit. Dureaza vreo 3 ore, dar merita vazut, desi povestea e cam ciudata. Foarte bine interpretat.

    Avatar n-a luat premiu? Ce bine!

  2. Andreea says:

    Am vazut filmul lui Mihaileanu si il recomand! E intr-adevar genial, a meritat din plin sa castige.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.