Marti, dupa Craciun – sau cum sa iei decizii in viata

Scris de

In cel mai nou film al sau, Radu Muntean si-a insusit roluri multiple: de doctor, de psiholog, de filozof, de romancier si, bineinteles, de regizor. Insumand toate aceste calitati, acesta a reusit sa “fotografize” instant fiecare miscare a personajelor sale, fiecare traire si detaliu.

“Marti, dupa Craciun” e un film in care suspansul este redefinit: momentele jenante asa cum le vedem cu totii, dar mai ales cum le traiesc personajele.

Viata nu e intotdauna atat de usoara cum pare. Acesta este si cazul lui Paul Hanganu, un barbat in floarea varstei, monoton, cu o veselie prefacuta, toate acestea reflectandu-se in fizicul lui, “ingrasat” de ordinea fireasca a unei casnicii de 8 ani.

Personajul jongleaza, timp de cateva luni, intre doua vieti: familia si amanta. Naturaletea personajelor poate fi observata in scena in care cele doua vieti ale lui Paul se contopesc, undeva, intr-un cabinet medical. Punctul comun este fata lui, probabil si motivul pentru care deciziile devin tot mai dificil de luat. Scena este conturata perfect, este lenta si monotona, intocmai pntru a induce tuturor acea stare jenanta, emotiva si prefacuta. Dupa aceasta scena, filmul inainteaza cu o intrebare “in frunte”: oare ce va face Paul?

In plus, o alta tema demna de remarcat este postura femeii in societate si modul in care aceste canoane se reflecta in evolutia unui personaj feminin. Sotia, obisnuita cu viata linistita pe care o are, nu mai face nimic pentru a-i capta interesul sotului. Aceasta stare liniara il impinge pe Paul catre adulter. Doua scene subtile, in se care transmit multe mesaje: sifonierul asezat de sotie, cu hainele sortate, frumos aranjate si cel al amantei, dezordonat, colorat.

Un film romanesc, natural, amuzant si genial de simplu!

Sursa: Renne
Sursa foto: Filmlinc

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. IOANA says:

    UN FILM TIPIC. SAU UN FILM PENTRU BARBATII PLICTISITI DE BINE,CE POATE FI AMUZANT? MULTI BARBATI SUNT FRUSTRATI SI DE FAPT DAU VINA PE FEMEI CA NU-I CUCERESC SAU NU VIN CU NIMIC NOU IN VIATA DE CUPLU,DAR DE FAPT O RELATIE REUSITA MAI DEPIND SI DE EI,SUNT ATAT DE PREOCUPATI IN NOUA RELATIE CA DE FAPT NICI MACAR NU OBSERVA CA FEMEIA DE LANGA EL(SOTIA )IN ACEST FILM INCEARCA SA-L SCOATA DIN MONOTONIE.MA ROG ASTA E VIATA REALA!?

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.