Megamind, personajul negativ pe care il indragesti

Scris de

Am asteptat sa vad animatia “Megamind 3D” de cand am zarit primul afis cu omuletul albastru care se anunta un anti-erou in rol principal. Destul de previzibil, anti-eroul s-a dovedit a avea suflet bun pana la urma, insa executia filmului si chiar si scenariul copilaros m-au facut sa uit de asteptarile initiale.

Nu mai fusesem de mult la un film de animatie si mai ales unul amuzant. Pe scurt, Megamind este intruchiparea raului, care lupta impotriva binelui, reprezentat de Metro Man. Acesta din urma este totodata aparatorul orasului Metro City si rivalul lui Megamind din frageda pruncie. Cand raul triumfa in sfarsit impotriva binelui, Megamind isi da seama ca nu e distractiv sa fii anti-erou daca nu ai impotriva cui sa lupti. Isi creeaza propriul adversar care se dovedeste a fi mai degraba malefic, asa ca el trece de partea binelui.

Oricat ar parea de alambicata povestea, nu este deloc asa, iar rasturnarile de situatie sunt sarea si piperul. Nu poti sa nu empatizezi cu albastrelul cu cap mare, Megamind, atunci cand il vezi atat de nepriceput intr-ale rautatii. Cum isi da el silinta sa para malefic si invincibil, cand de fapt este un sentimental care a avut o copilarie grea.

Intotdeauna m-au fascinat detaliile bine puse la punct intr-un film animat, asa ca nu am putut sa nu observ si de data aceasta tricourile operatorului tantalau imprimate cu “Error 404 Request Not Found” sau “Game Over” si melodiile de gratie ale lui Megamind, “Bad to the Bone” si “Bad” a lui Michael Jackson. Si sa nu uitam ironia la adresa campaniei electorale a lui Obama “Yes, you can”, transformata in film in “No, you can’t”.

Vocea lui Will Ferrell ii vine pur si simplu ca o manusa personajului, iar Tina Fey si Brad Pitt in personajele jurnalistei Roxanne, respectiv Metro Man completeaza reteta de succes. De fapt, filmul aduce mai mult a parodie la clasica lupta a binelui impotriva raului si arata ca un om cu suflet bun se poate ascunde in spatele unei masti a rautatii doar ca un scut de protectie. Poate e prea profund pentru ceea ce este in sine aceasta poveste, dar dincolo de mesaj, replicile si comicul de situatie fac deliciul publicului. Cum sa nu te umfle rasul cand albastrelul se transforma in bunicuta si predica a la Nasul?

Sursa: Renne
Sursa foto: BSC

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.