Monica Ionescu, o cautatoare de comori

Scris de

Dictionarul Explicativ al Limbii Romane defineste cuvantul frumos drept ceva ce are valoare estetica. Monica Ionescu este o tanara de 26 ani, rafinata si cu un simt aparte al frumosului. In cazul ei, accentul se pune pe valoare, iar aceasta nu este data de obiecte in tipla, aflata in stare perfecta, neatinse si cu eticheta intacta, ci de trecerea timpului, care noua ca oameni nu ne este intotdeauna prieten, insa in moda acesta stabileste ce este in si ce este out.

Monica este pasionata de imbracaminte si accesorii vintage, pasiune concretizata in 2008 in site-ul www.evintage.ro, un loc in care nu se face comert cu haine, ci un spatiu in care se viseaza sau se spun povesti mai vechi sau mai noi. “Evintage.ro a aparut pe 15 iunie 2008 din nevoia de a gasi persoane care sa poarte si sa iubeasca acele mult prea multe haine si accesorii vintage adunate de noi de-a lungul anilor”.

In categorii definite in functie de produs si provenienta defileaza rochii diafane, posete din piele, bijuterii din portelan de Limonges sau semnate de Oscar de la Renta, Dior sau Yves Saint Laurent. “Adevarul este ca la acest tip de produse vintage este nevoie de un ochi format pentru a face diferenta intre o imitatie ieftina si obiectul original. Singurul mod in care un potential cumparator poate sa se convinga de autenticitatea unui anumit produs este faptul ca toate obictele oferite pe site sunt intr-adevar veritabile. Imi doresc sa imi multumesc clientii si ei sa revina”.

M-am gandit cum reuseste sa faca un business din haine si accesorii vintage si cum de nu este tentata sa pastreze tot ceea ce gaseste pentru ea. Pentru ca Monica isi doreste sa imparta cu ceilalti toate comorile gasite in dulapurile uitate de vreme ale bunicilor si in acelasi timp sa ne educe pentru a putea face acea diferenta de care vorbeam mai sus.

In ciuda faptului ca notiunea de vintage nu a aparut tocmai de curand la noi in tara, si evintage.ro duce o lupta continua cu extrem de multe site-uri sau blog-uri ce comercializeaza produse second hand sub denumirea de vintage. In acest sens,  minunatiile vintage de pe site merg si la targuri de profil consacrate pentru a face cunostinta cu diversi oameni. Este spatiul ideal in care Monica poate sa socializeze si sa povesteasca despre fiecare piesa in parte. “Targurile atrag vanzari mai mari, dar nu este o regula. Vanzarile sunt determinate de perioada anului, intr-o proportie destul de mare. Domni foarte putin, cele mai multe sunt doamne. Persoanele care cumpara si inteleg vintage-ul sunt in mare parte educate cu varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani. Sunt si exceptii desigur”.

Avand in vedere ca evintage.ro a facut primii pasi in lume indemnat de Monica impreuna cu o colaboratoare, aceasta a simtit nevoia de un produs numai al ei, un site 100% Monica Ionescu. Astfel, in octombrie 2010 si-a facut aparitia www.vintagelady.ro. “Evintage.ro era contopirea a doua caractere si a doua gusturi in materie de moda. Cu totii avem nevoie la maturitate, sa ne evidentiem personalitatea. Sa spunem ca am ajuns la maturitate in materie de vintage”.

Am smuls si un sfat de la o experta in ceea ce priveste acest curent: mizati pe genti vintage. “Pentru ca imi plac la nebunie gentile, in special cele din piele de sarpe, am sa aleg acest accesoriu. Restul tinutei poate sa fie moderna, dar cu o geanta vintage poate sa devina o tinuta deosebita! In mod special recomand accesoriile vintage pentru o fashion victim adevarata”.

Iar de la mine, un sfat in ceea ce priveste achizitia: documentati-va inainte si studiati alte site-uri de gen.

Spor la cumparaturi!

Sursa: Renne
Sursa foto: Vintage Lady

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.