Videanu va pune gazele deasupra scutului

Scris de

videanuCum a ademenit Videanu Gazprom cand scutul anti-racheta se dovedeste exploziv, cel putin in declaratiile oficiale ale rusilor?

Se facea ca expertii in frunte cu Videanu si Alexandr Medvedev, vicele Gazprom duduiau ca economia de colaborari, timp de o ora jumatate cat a fost intrevederea. La final, s-a convenit sa se dea un comunicat. Buuun. Nimic in neregula. Ba mai mult, s-a convenit ca fiecare parte prezenta la negocieri sa prezinte celeilalte propriul comunicat. “Noi l-am dat lor pe al nostru, ei nu ni l-au trimis pe al lor. Si a iesit ce a iesit” ne-a declarat o sursa din minister, referindu-se la confuziile generate de cele doua variante.

Culmea PR-ului e ca varianta romana nu pomeneste nimic de South Stream, in timp ce varianta rusa detoneaza “butelia cu gaze” undeva la final, langa background: printre altele Romania a furnizat datele necesare Gazprom pentru un studiu referitor la posibilitatea trecerii South Stream prin Romania.
Ceea ce au urmat au fost doua zile de tabarat pe ministerul ai carui reprezentanti au negat ca s-ar fi discutat ceva de South Stream. Intr-un final, ieri Videanu a recunoscut ca Romania a fost invitata la proiect. Azi a reiterat declaratia. Si, bineninteles, reporterii i-au sarit in cap pentru detalii:

Rep: Deci Romgaz va furniza jumatate din gazul ce va fi stocat cele 10 noi depozite?
Videanu (ii vine sa rada): Daca compania mixta (cea proiectata intre Romgaz si Gazprom) va avea 50-50, nu inseamna ca va avea bocancii la fel. Ultima intrebare…
Rep: Dar gazul?…
Videanu (se dezumfla tot si pleaca din fata camerelor fara sa raspunda)
… .
(pe coridor) Rep: Despre scutul anti-racheta ati discutat?
Videanu: Da, o sa punem gazele deasupra lui (si face cu bratele un arc de cerc ca o balerina) … Apoi intra in birou.

Sursa: RENNE

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.