Warner Bros da unda verde filmului “The Hobbit”

Scris de

Warner Bros. a anuntat ca a dat unda verde pentru inceperea filmarilor la un film cu doua parti bazat pe nuvela The Hobbit, scrisa de J.R.R. Tolkien. Speculatiile cum ca va exista sau nu o productie hollywoodiana cu acest subiect au luat astfel sfarsit.

Peter Jackson, care a regizat blockbusterul Stapanul inelelor, in care apar cateva personaje regasite si in The Hobbit, va fi la carma noului film a carui productie va incepe in februarie 2011.

Jackson a fost co-autor al scenariului impreuna cu Fran Walsh, Philippa Boyens si regizorul Guillermo del Toro.

“Sa explorezi Pamantul de Mijloc (Middle-Earth) creat de Tolkien este o experienta regizorala neobisnuita. Este o aventura absolut captivanta intr-un loc foarte special al imaginatiei, frumusetii si dramei. De-abia astept sa patrundem din nou in aceasta lume extraordinara impreuna cu Gandalf si Bilbo”, a spus regizorul Peter Jackson.

Filmul, o co-productie a Warner Bros impreuna cu Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), a ramas in stadiul de pre-productie timp de luni de zile, intrucat MGM a trecut printr-o perioada financiara grea.

La inceput, Guillermo del Toro a fost ales sa regizeze filmul iar Jackson sa-l produca, dar intarzierile l-au determinat pe del Toro sa renunte in mai la acest proiect pentru a se reorienta spre altele noi.

Warner Bros si MGM au ajuns la o intelegere: MGM poate acoperi doar jumatate din pretul productiei, estimat la 500 milioane de dolari. Acesta include costurile filmarii in 3D, conform unor surse ale publicatiei The Hollywood Reporter.

The Hobbit prezinta aventurile lui Bilbo Baggins, un hobbit care traieste in Pamantul de Mijloc, loc plin de vrajitori, elfi si alte personaje fantastice. Bilbo porneste intr-o aventura pentru a gasi o comoara pazita de un dragon.

Cartea pe care este bazata pelicula, publicata in 1937, este precursoarea trilogiei Stapanul inelelor, in care actiunea se petrece tot in Pamantul de Mijloc.

Trilogia a adus un profit de aproximativ 3 miliarde de dolari in box office, iar in 2003, ultimul film, Intoarcerea regelui, a castigat 11 premii Oscar, printre care si cel pentru cel mai bun film.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Retaliators

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.