Ziua Nationala a Pasiunilor. O colectie de senzatii

Scris de

golfMuzica, fotbal, lectura, fashion, pescuit, ciocolata, pisici, inot, vinuri, ceva ecologie, poate multa cafea, chiar si alpinism, niste gradinarit, sah, table, reptile, patinaj, parfumuri… Nu, nu sunt cuvinte luate din dictionar cu mana la ochi. Nu sunt doar sporturi de performanta sau activitati de rezerva. Sunt ceva din interiorul fiecarui om. Sunt pasiuni.

masina de epoca17 septembrie. Zi de memorii, zi care trebuie pusa in calendar pentru a doua oara. Se prezinta „Ziua Nationala a Pasiunilor”. Lansata de Federatia „Urmeaza-ti Pasiunea!” , aceasta zi este dedicata trairilor exprimate la exterior. Vineri s-a exprimat si ea in Piata Universitatii, in fata TNB-ului si in Parcul Coltea. Nu, n-a fost teatrala. A fost naturala. Povestea este cam asa: cativa oameni indragostiti de pasiunile lor au aratat unor priviri curioase pentru ce-si traiesc ei o parte din timp. Tir cu arcul, momente de karate, colectii de jucarii printre care trenulete, tancuri, papusi, masini, demonstratii de golf, prezentarea masinilor de epoca.

tramvai londonezTotodata, aici s-a respirat si aerul londonez. Un autobuz din capitala Angliei a fost muzeu pe patru roti pentru curiosii care l-au privit in interior. E diferit de RATB-ul nostru prin faptul ca este etajat si inauntru nu te asezi doar pe scaun, ci poti folosi masutele prezente pentru a rasfoi reviste, rezolva integrame sau pentru a citi o carte.

Inca un motiv sa spui ca pasiunea e fara limite, ca nu are importanta timpul pe care il pierzi pentru ceva in care tu crezi si, mai exact, pentru ca sunt decisive momentele in care pandesti natura pentru mai mult decat fotografii printate. Vorbesc aici despre o expozitie de imagini luate prin surprindere din cer, de pe varf de munte sau din orice colt de natura. Pasionatii de arta fotografica, Alex Conu si Cristina Tinta, au impresionat vizitatorii cu o expozitie de fotografie astronomica. Realizarile lor sunt mai mult decat imagini prinse de obiectivul aparatului. Sunt bucati din natura pentru care ai doar o clipa sa prinzi manifestarea unei nebuloase sau desfasurarea unei eclipse. Asta se numeste pasiune totala. Mai ales cand astepti timp de o ora, cu aparatul foto la ochi, sa prinzi un moment de nebuloasa, dupa cum a spus Alex Conu. E mai mult decat spontaneitate. Trebuie sa urmaresti natura si sa prinzi cadrul perfect.

Tot atata pasiune s-a vazut si in degetele unor copii intre 11 si 15 ani. Ei iubesc muzica rock, iar chitarele si tobele s-au exprimat prin mainile lor pentru aproape o suta de bucuresteni stransi in Parcul Coltea. De asemenea, un cuplu format pe moment a dovedit ca e pasionat de tango argentinian. Nu s-a simtit performanta, dar pasiunea da.

Pentru pasionatii de dulciuri prezenti in Piata Universitatii, evenimentul s-a incheiat cu un tort de trei etaje. Asadar, pana la editia viitoare, Urmati-va Pasiunea!

Sursa: Renne
Sursa foto: Renne

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.