10 lucruri care s-ar putea face cu banii din deficitul bugetar

Scris de

Romania are un deficit bugetar pe primele 6 luni de aproximativ 18 miliarde lei, adica echivalentul a 4 miliarde de euro. Cam ce ar putea sa faca un roman daca ar avea acesti bani? Nu sunt sigur, insa va pot spune ce as putea face eu.

1. Cu banii de care vorbesc as putea sa platesc timp de 50 de luni salariile profesorilor, in conditiile in care acestia sunt in prezent 300.000 si au un salariu mediu de 1.200 de lei.

2. M-as putea duce in Bamboo, timp de aproape un an si jumatate si as sparge in fiecare seara cate 100.000 de lei cu Daniela Crudu si cu fosta sotie a lui Liviu Varciu.

3. Cu cei 4 miliarde de euro mi-as putea cumpara aproximativ 40.000 de case, cu o valoare de 100.000 euro, adica echivalentul unui oras de marimea Sibiului.

4. Mi-as putea cumpara peste 8 miliarde de oua si as realiza cea mai mare omleta din lume. Totodata, cu omleta in cauza cred ca as putea eradica si foamea din Somalia, cel putin pentru cateva luni.

5. Mi-as putea cumpara 400.000 de Dacia Logan, cu o valoare de 10.000 de euro, care mai au incluse si cateva optiuni, sa nu fie soferii complet nefericiti.

6. As putea incheia cate un Casco pentru fiecare masina din cele peste 5 milioane din Romania, timp de un an, iar pentru multe din ele mi-ar ajunge si de RCA. Asta daca Casco ar costa in medie 700-800 de euro.

7. As putea da cea mai mare mita din istoria lumii, pentru ca guvernul Boc sa-si dea demisia.

8. Aici merg pe mana voastra… Credeti ca mi-ar ajunge sa-i platesc timp de un an salariul Andreei Esca?

9. I-as schimba in bancnote de un leu si as ingropa un manelist in bani pana moare sufocat.

10. Mi-as putea cumpara toata presa din Romania si concedia toti santajistii, neprofesionistii si chiar „geniile” ca mine care scriu texte de genul asta.

Sursa: RENNE
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.