Africa, noul “El Dorado” pentru miliardarii indieni

Scris de

Miliardarul indian Ravi Ruia (foto stanga) a zburat in Africa in fiecare luna in ultimul an si jumatate. A avut multe cumparaturi de facut: o mina de carbune in Mozambic, o jumatate de rafinarie in Kenya si un call-center in Africa de Sud. Ruia controleaza, impreuna cu fratele sau mai mare, Shashi, conglomeratul Essar Group, in valoare de 15 miliarde de dolari.

Ruia nu este singurul miliardar indian care face investitii masive in Africa. Sunil Mittal, presedintele Bharti Airtel, Adi Godrej, presedintele Godrej Consumer Products si Harsh Mariwala, fondatorul Marico, au investit 15,8 miliarde de dolari in Africa din 2005 pana acum.

Companiile indiene au achizitionat sau au investit in cel putin 79 de companii africane. Perspectivele de crestere in Africa sunt foarte mari: produsul intern brut (PIB) al intregului continent va creste de la 1.600 de miliarde de dolari in 2008 la circa 2.600 de miliarde de dolari pana la sfarsitul lui 2010. “Africa este vazuta de investitori ca ultima frontiera”, spune investitorul italian Walter Rossini, care detine o participatie in valoare de 330 de milioane de dolari intr-un fond indian. “Riscurile sunt mari insa si rasplata este pe masura, daca situatia politica din statele africane ramane stabila in urmatorii zece ani”, a adaugat acesta.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: MoneyWeek

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.