AIG e in stare sa plateasca creditele de la stat

Scris de

2009-03-15-AIG

Potrivit agentiei de rating Moody’s Investors Service, „SUA s-a angajat sa lucreze cu firma pentru a mentine abilitatea de a-si indeplini obligatiile in timp ce acestea survin in procesul de restructurare”, transmite Bloomberg.
Actiunile companiei au urcat cu 7,4%. AIG datoreaza mai mult de 44 de miliarde de dolari dintr-o linie de credit.

AIG a postat un profit net pe cel de-al treilea trimestru de 455 milioane de dolari, al doilea consecutiv. Directorul executiv Robert Benmosche a oprit vanzarea unei unitati de consultanta si a doi asiguratori japonezi de viata incercand sa reconstruiasca valoarea activelor.
Un declin in valoarea activelor AIG ar putea afecta abilitatea companiei de a plati obligatiile sale si ar duce la downgrade, a mai spus Moody’s.
Compania a plasat cele mai mari unitati de asigurari de viata din afara SUA, American International Assurance Co. (AIA) si American International Assurance Co. si American Life Insurance Co (Alico) in vehicule special create pentru a plati datoriile sale catre Fed, care se ridica la 25 miliarde de dolari. Tranzactiile, care vor gata la finele anului vor cauza o pre-taxa de 5 miliarde de dolari.

Asiguratorul a fost salvat cu 182,3 miliarde de dolari, din care o linie de credit de 60 de miliarde de la Fed, o investitie a Trezoreriei de 69,8 miliarde si 52,5 miliarde de dolari pentru a fi cumparate active garantate cu active imobiliare.

American International Group Inc, asiguratorul salvat de mai multe ori de la faliment de SUA, va putea plati datoria sa catre Federal Reserve si „mult sau tot” din investitia Trezoreriei, daca pietele financiare se stabilizeaza.

Sursa: Bloomberg

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.